Zpráva o průběhu prvního BSG

Ženeva (od našeho spolupracovníka) – Obě delegace pak položily věnce na hrob neznámého bloggera.

První BSG (bloggerské soirée genevoise) proběhlo včera na kospiračním místě v západní části Ženevy. Byli přítomni zástupci všech platforem: českých bloggerů v zahraničí (Chinin), českých bloggerů doma (Marigold), nebloggerů (Honza) a bloggerů-pozorovatelů (Ludwig). Cenu Nejlepší blogger získal po svém přesvědčivém výkonu Ludwig, kterému se podařilo během deseti minut zablogovat dvě myši.

Večer proběhl v přátelské atmosféře. Účastníci se vzájemně svěřovali se svými problémy při psaní i čtení blogů a také reagovali na aktuální otázky bloglobalizace. Shodli se na tom, že je potřeba změnit současný trend, který vede k úbytku světových ledovců a jejich postupného nahrazování leblogci. „Čeho je moc, toho je příliš. Ledovce si rozvracet nedáme,“ nechal se slyšet jeden z přítomných.

V následné diskusi došlo i na osobní vzpomínky. Marigold vyprávěl, jak své mládí trávil cestováním po Francii připoutaný na železničním vagónu s nebezpečným odpadem. „Byla to těžká doba. Policajti to na mě zkoušeli i s autogenem, ale nevzdal jsem se,“ zavzpomínal Marigold.

Na závěr se všichni srdečně rozloučili a česká delegace odjela autobusem vstříc novým dobrodružstvím – aby ne, když v rozrušení nastoupila do autobusu jedoucího opačným směrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat