Kde je chyba?

Řekněte, vy všichni schopní řidiči, jak je možné, že nedokážu rovně zaparkovat do příčného parkovacího místa?

Jak je možné, že když už na vedlejších místech parkují auta, že tam nejsem schopen rovnou zajet, ale musím nejdřív do jednoho téměř nabourat, pak couvnout, a konečně (křivě) zaparkovat?

Přece když pak vyjíždím z toho zatracenýho místa, tak vždycky vyjedu rovnou bez problémů! Tak proč prostě při cestě tam nemůžu kopírovat cestu, kterou pak vyjedu zpátky? Je v tom nějaký fígl, který mi uniká?

Snažil jsem se sám naučit barré akordy na kytaru. Snažil jsem se fakt moc, ale prostě jsem tam ten ukazováček nenarval. Různě jsem to tak šolíchal, až jednou mi povídá kamarád: Fígl je v tom, ženejdřív musíš chytnout akord v ostatních prstech. Ten ukazováček tam už pak nějak vleze sám... A skutečně, začalo se mi dařit. Tak čekám, že nějaká takováhle blbost bude i u toho parkování.

Kéž by.

3 komentáře:

  1. Martin Žantovský1. ledna 1970 v 2:00

    Já mám problém s veškerým parkováním: všechna místa jsou obsazena, zpoplatněna nebo z nich byla vytvořena pěší zóna... /-:

    OdpovědětVymazat
  2. No, figl je ve zkusenosti :) Myslim ze se ptas na zajizdeni pozpatku (protoze se Ti dari pak vyjet) - inu, to mi taky nejde a nikdy neslo :) a uz to odneslo 1 bocni zrcatkoDobry trenazer tehle situaci je Carrefour a jeho garaze - tam je totiz casto volne misto jedine u betonoveho sloupu :) a tam nemas strach ani tak abys neodrel sloup, jako to svoje :)) (no jo, no jo ja vim ze v CERNu Carrefour nemate)Prece bych jeden tip mel - je treba si co nejvice obloukem najet. V Carrefouru to znamena odrit auta na opacne strane ulicky :)To ja mam zase problemy s podelnym parkovanim ... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud jsem to dobře pochopil, jedná se ti o parkování normálně popředu(?). Já nevím, jestli to s tím souvisí, případně to možná je to samé, ale mně se těžko parkuje popředu, páč ten +-metr po stranách vozidla nevidím, a musím jej odhadovat. Takže tam vždycky couvám, páč tak vidím podle zrcátek úplně přesně na centimetr, kam jedu. A druhá výhoda je ta, že ven pak vyjíždím po čumáku a nemusím couvat do provozu...Tak nevím, možná nad tím zbytečně moc uvažuju, ale není to náhodou v tvém případě taky v tom, že nevidíš při zajíždění ty boční okraje vozu? Při jízdě dopředu je prostě vidět nemůžeš...

    OdpovědětVymazat