Učím se faxovat

Potřebuju odeslat fax do realitky. Jak prosté.

Fax na sekretariátě je velká obluda. Strčíte do ní papíry, zadáte telefonní číslo, ona si papíry naskenuje, vrátí vám je a ve chvíli svého volna se je pokouší odfaxovat, až nakonec vyplivne jakýsi závěrečný report.


Čekám u obludy a report nikde. No nic, někdy si dává na čas.


Zítra. Report nepřišel. Nebyl by tu nějaký jiný fax, nějaký méně sofistikovaný? Byl, že prý ve vedlejší kanceláři. Je úplně stejný, ale má dobře nastavenou hlasitost, takže tentokrát slyším, že se vytáčí číslo a pak se ozve hlas z pásku: Tato služba není dostupná... Zkouším to pětkrát, ale zdá se, že služba poslání faxu není featurou faxu. Sekretářka volá do realitky a vysvětluje náš problém. Dávají nám další dvě čísla. Sakra, to je ale velká realitka, když mají tři faxy. Druhé číslo nefunguje, třetí ano. Sláva, poslal jsem fax.


Za chvíli mi telefonuje nějaká žena. Přišel jí můj fax, a přitom nemá s realitkou nic společného. Voláme znovu do realitky - a tentokrát nám tvrdí, že mají pouze jedno faxové číslo. Začínám být nešťastný, protože jestli se mi nepodaří odeslat fax dnes do čtyř hodin, nemám šanci ten byt získat.


Sekretářka mezitím volá jiné sekretářce a popisuje jí veselou příhodu s faxem. Odpověď je překvapivá: To znám, to mi taky zlobilo, ale zavolala jsem na to někoho a ten mi to spravil. Bylo to něco s konfigurací...


Fax ve vedlejší budově je moje záchrana. Voila, skutečně to funguje. Ještě zavolat do realitky - ano, můj fax dostali a jsem mezi uchazeči o byt. Je 16:02. V následujících dnech budu faxovat ještě tucty žádostí o byt...

Žádné komentáře:

Okomentovat