Naroseniny

Přišla mi k narozeninám gratulovat Ludmila a nepřinesla mi žlutý tulipán, ale pěkný originál od Filly, je na něm vidět kůň napadený lvem. Nerýmuje se to, ale zato je to pravda.

Nejprve šneci s telecí šťávou, bílým vínem a česnekovým máslem (à l'Alsacienne), k tomu chardonnay.

Pak kachní prso s omáčkou z malinového octa servírované se salátem z rukoly a opečených brambor (Ludmila) a kohoutek na červeném víně s glazírovanou cibulkou a žampiony servírovaný s bramborovou kaší, mrkvičkou Vichy a petrželovými krutony (já). K tomu růžový a pak červený Bergerac (JL Parsat).

Kohoutek přišel v kastrůlku a bylo ho požehnaně, musel jsem několikrát přestat a odpočinout si, snad dvě hodiny jsem to jedl, a pak jsem to musel vzdát.

Zákusek už se nevešel, tak aspoň koňak Meukow VS.

A pak už se jen odvalit domů a spát? Ne - doma na mě čekal ten Fillův lept. Lev, co vůbec nevypadá jako Ludwig, drápy a zuby zabořené do dodělávajícího koně.

Now that's what I call birthday! 

Deset dvacet třicet

Narodil se Fricek.

Marně jsem se těšil, že Jan Rejžek napíše dnešní Poslední slovo o mně - považte, třicet let od narození! Ne, napsal o Elvisovi - považte, třicet let od úmrtí! Holt každý máme jiné priority.

Jsem obklopen dárky. Modelovací balónky (za pajcku vám udělám meč, za stovku pejska), dračí vejce (vyklube se z něj příšera), triangl (takhle jste Šárku ještě neslyšeli), dřívka (zvládám i 3/8 takt), tři chrastítka (yeah shake me shake me baby), volňásky do aquaparku (naval!), recitál Anny Sofie von Otter (musel jsem si koupit sám), Branaghův Hamlet (taktéž!).

A hlavně: nový člen domácnosti.

Oslavy probíhají kontinuálně od minulého týdne - začaly grilováním v dešti a pokračovaly návštěvou jelena v chomutovském safari, Jak se vám líbí na Hradě, neuskutečněným výletem do Divoké Šárky a španělským filmem Faunův labyrint. Dnes bude slavnostní večeře pro dva, kde zřejmě necháme tolik peněz, že to raději přepočítávám na eura, aby toho bylo míň, a zítra bude dort.

A v sobotu? To si konečně pustím toho Presleyho.