DPH a ministr Svoboda

Od ostudného hlasování už uběhlo pár dnů, ale pořád se mi to ještě honí hlavou.

Být ministrem Svobodou, odmítnul bych převoz do sněmovny s odůvodněním, že je mi vlastní zdraví přednější než politické hrátky.

Být premiérem Špidlou, odmítnul bych Svobodův převoz ze stejných důvodů.

Být ošetřujícím lékařem ministra Svobody, převoz bych vůbec nedovolil.

Být premiérem, nedovolil bych si schovávat vlastní daňové machinace za harmonizaci s Evropskou unií.

Však nejsem. Prezidentské veto rovno červenému hadru. Diskuse o zákonu? K smíchu! Ústavní pojistky jsou tu jen kvůli tomu, aby bylo možno demonstrovat sílu. Co je zdraví jednotlivce proti kolektivnímu sociálnědemokratickému zdraví všech?

Diskutuje snad někdo na stránkách novin o tom, zda bylo schválení těch dvou zákonů správné daňově, morálně? Zeptal se někdo tiskové mluvčí policejního prezidia, podle jakého zákona nesmí říct, kolik stál Svobodův převoz? Zajímá někoho, že převoz poslance do práce je kamuflován jako převoz do nemocnice? Lékařské komoře přijde postup lékaře, který toto umožnil, etický?

Všichni jsou připosraní, jde přeci o pana ministra. Asi si opravdu žádnou lepší vládu nezasloužíme.

2 komentáře:

  1. Oficiálně šlo o převoz z jednoho zdravotního zařízení do druhého -> převoz a ochranu vládních činitelů ze zákona zajišťuje a financuje ministerstvo vnitra. A Cyril se tedy "zastavil pro nějaké věci v práci". Stejné otázky jako ty kladli také v nováckých Střepinách. Padla i otázka, co tedy s případnou nemocenskou. Došli k závěru, že ministři a poslanci nejsou zaměstnanci, takže pro ně neplatí stejná pravidla jako pro ostatní.

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně, a kdyby si usmyslel, že si chce před hlasováním ještě trochu zalyžovat, tak doprovázející lékař pojede loajálně na lyžích za ním, kdyby náhodou upadl. To mi asi vadí nejvíc, že se proti tomu nepostavili lékaři, ještě se v novinách chlubí, jak to pěkně "oficiálně" vyřešili.

    OdpovědětVymazat