Chvála zvířeny domácí milované, koček obzvláště

Ne, k takovým necitelným a podlým tvrzením již nelze mlčet.

Už nějaký čas si v hlavičce sumíruju štvavý (jak jinak) článek na server Modrý kocouř, který je místy skutečně vydařený a místy hlásá bludy. A když se do toho opřel ještě Lobo, který, zmaten a pomaten svým alkoholovým opojením, sepsal článek Psi a kočky z okolí místo vhodnějšího Proč vyhazovat starou matraci, rozhodl jsem se, že to setřu všechno naráz.

Lobo se vymlouvá na svůj mrzký původ, který je zodpovědný za jeho černobílé vidění světa. Domácí zvíře prý má být užitečné! Probuďte jej v půl čtvrté ráno a začne odříkávat, že slepice snáší vejce a kráva dojí mléko. Neříká se ovšem dojí, ale dopije.

A zvíře že nepatří do postele? To snad má citově strádat kdesi na holé zemi, zatímco objekt jeho lásky se vyvaluje na posteli?! Slez z koně, zpanštělý Lobo, volal by Standa Grossů, kdyby to četl.

Zvíře patří tam, kde je jeho přítel. Minimálně do stejné místnosti. Když jdu do kuchyně, Ludwig se sebere a jde také do kuchyně. Jdu na záchod, Ludwig se mnou. Chodím po obýváku, Ludwig spí na židli. Sednu si do křesla, Ludwig se probudí a lehne si na mě. Přesunu se na postel, Ludwig si lehne vedle mě. Jak prosté. 

Modrý kocouř udržuje jiné bludy, tentokrát o výchově koček. Že prý kočka není jako pes, kočka nebude poslouchat na slovo, aportovat či číst si noviny. Že prý lze kočce vysvětlit jenom to, co nesmí.

Omyl! Vezmu namátkou nějakou kočku ze svého okolí, třeba Ludwiga: Vítá mě, když přicházím, na zavolání přiběhne, aportuje, na povel na mě vyskočí, a jak někam položím noviny, už je v nich nalezlý. Včera jsem ho dokonce naučil udělat dřep, a to je někdy zatěžko udělat i lidem, to si přiznejme.

Ke kočce je však třeba přistupovat jako k věrnému příteli a ne jako k malému děcku! "S Ringem jsme si vysvětlili, že on má papání v misce na prostírání na zemi a my na prostírání na stole. A protože ani my jemu nechodíme do jeho mističek na zemi, tak ani on nechodí do našich na stole. Ví také, že z našeho lidského jídla nemůže nic očekávat, protože ani my nepapáme z jeho." Při vší úctě ke kočkám, k Ludwigovi zejména, představa, že se kočce podaří vysvětlit, že nemá žrát z našeho talíře, protože my jí taky nežereme z její misky, je opravdu nesmyslná a blbá. A navíc je ta argumentace lživá.

Zákaz je zákaz a jako takový nemusí být pseudoodůvodňován. "Nekopej do pána, podívej, on do tebe taky nekope." - Kolikrát už jsem to slyšel a měl chuť do onoho dítěte kopnout! I když adekvátnější by v tomto případě bylo zaútočit na toho rádoby vychovatele.

A že prý se na kočky nesmí křičet, jinak na vás zanevřou. Houbeles, jestli na někoho křičím, tak na Ludwiga. Zejména když ráno rámusí, abych si laskavě všiml, že má hlad. Naštěstí si může vždycky vyskočit na stůl a dojíst zbytky mé večeře.

Mimochodem, Lobo nastupuje do České televize a koncesionářské poplatky se zvyšují o 25 Kč měsíčně. Náhoda? Neřekl bych...

11 komentářů:

  1. Nemůžu jinak, než poděkovat. Já nějak nevěděla, co na to lobovi přesně říct. A oni mu tam ještě psali pochvalný komentáře...

    OdpovědětVymazat
  2. Dík moc. Já nějak nevěděla, co na to lobovi říct, ale naštval mě tim. A oni mu k tomu někteří ještě píšou pochvalný komentáře...

    OdpovědětVymazat
  3. Ježíš ty to tu máš s těma komentářema nějaký složitý. 2x ale lepší, než vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No to mi opravdu vysvětlete - někdo to pošle dvakrát, někdo to omylem pošle dřív, než stačíl něco napsat... jak to děláte?

    OdpovědětVymazat
  5. pokud možno co njzbrkleji a se zavřenejma očima :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně to nepřijde příliš složité napsat reakci a odeslat ji, aby odešla jen jednou. Ale možná to je tím, že máme doma dobrý počítač. A ten tvůj kocour umí vážně udělat dřep? Jak se udrží na zadních nohou?

    OdpovědětVymazat
  7. Chceš říct, že už jsi vychytal všechny nekompatibility plynoucí z toho, že Bloguje generuješ obsah ukládaný někde na webzdarma a překrytý vlastní doménou? To jsem zvědav...

    OdpovědětVymazat
  8. Kdepak, žádné nekompatibility neexistují a tohle není webzdarma. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jan Vaněk jr.7. dubna 2004 v 18:45

    No tak web4u, kdo si to má pamatovat? Ale vážně: vsaď se, že kdybys k formuláři přidal varování "pokud po zmáčknutí 'odeslat' bude browser chvilku chroustat jako normálně a pak se (jakoby) reloaduje stránka, ovšem BEZ vašeho komentáře, nepokoušejte se ho odeslat znovu, už v systému je", takových problémů by výrazně ubylo - no, možná by bylo lepší napřed zapracovat na té formulaci...

    OdpovědětVymazat
  10. Kočky na postel nepatří. Pokud si je někdo bere s sebou do postele, je to jeho věc. Kočka je však zvíře a to by si měl každý uvědomit! Má jiné potřeby a jinou fyziologii než člověk.Jeden blázen se mi snažil nakecat, že když sliny kočky mají antiseptické účinky, je dobré, aby mu poranění vždy olízala. Zeptejte se klidně i svého doktora, co si o takové blbosti myslí.Takže se o své mazlíčky pečlivě starejte, ale nepleťte si je s lidskou bytostí...

    OdpovědětVymazat