Dog eat dog - umíte abecedu?

Už Nova koupila formát soutěže Dog eat dog? Jestli ne, určitě už se na to chystá...

Šest soutěžících, kterým je nejprve dána možnost se trochu vzájemně poznat a pak naklušou do studia. Je jim vysvětleno zadání nějakého úkolu a oni hlasují, kdo úkol podstoupí. Hlasují přitom pro toho, kdo má co nejnižší šanci úkol splnit. Pokud totiž úkol nezvládne, vypadává ze hry. Pokud jej ale zvládne, vypadá ze hry ten, koho vybere.

Po posledním duelu zůstává jeden top-dog, který bojuje proti pěti vyřazeným. Vyhraje-li, vyhrává peníze, v opačném případě si peníze rozdělí ona pětice.

Většina úkolů zůstala nesplněná, a to pro mě bylo skutečně velkým překvapením. Vždyť je to triviální!

Třeba: Abecedně seřaďte zadaných šestnáct slov. Časový limit: 90 vteřin. Nepovedlo se, neboť E je v abecedě dřív než L a I dřív než M.

Nebo: Spočítejte osm zadaných aritmetických příkladů. Časový limit: 90 vteřin. Soutěžící jich spočítal pět a měl z toho velkou radost. Zvládl 11 × 3 i 28 + 13 (pomocí prstů), 125 ÷ 5 vzdal okamžitě, 14 × 5 vzdal po dvou neúspěšných pokusech (80 a 72).

Ze všech úkolů se podařilo splnit jen jediný - sportovní. Jsem zvědav, jestli to v příštím díle bude lepší.

2 komentáře:

  1. Docela zajímavé, není ta soutěž náhodou v americe? ;) Ty aritmetické příklady sem měl během cca 20 vteřin spočítané všechny ;) (ach jo, matura na krku ;) )

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to v Británii. Někdy tu soutěž budu muset vyzkoušet na Češích. :-)

    OdpovědětVymazat