Pracovní komise monitorují oslavy

Ministr Swoboda se rozhodl pečlivě monitorovat a vyhodnocovat oslavy vstupu Republiky do Unie. "Založil jsem několik pracovních skupin, kterým sám předsedám," řekl redakci.

Swoboda založil Pracovní skupinu pro monitorování přípravy a průběhu oslav vstupu Republiky do Unie a Pracovní skupinu pro vyhodnocení úspěšnosti oslav vstupu Republiky do Unie. Každá pracovní skupina má dvě podskupiny, jednu pro oslavy zaštítěné přímo ministrem Swobodou a jednu pro oslavy ostatní.

"Každá podskupina má svá vlastní objektivní měřítka, která jsou ve stádiu odborné a nezávislé diskuse. V současné době jsme ve fázi tisknutí formulářů," prozradil nám zasvěcený zdroj.

"Pracovní skupiny mají velikost dvanáct až třicet osm osob, bližší číslo nemohu prozradit z bezpečnostních důvodů," uvedlo tiskové mluvčí ministerstva. "Pro tuto práci jsme speciálně přijali nové zaměstnance, nezatížené předchozí prací na ministerstvu. Po ukončení shrnutí vyhodnocení průběhu oslav budou tito zaměstnanci přestrukturováni, přeškoleni a převedeni na jinou práci."

"Je to vzkaz a zároveň políček všem podnikatelům: Takhle se vytvářejí pracovní místa!" apeloval ministr Šomach. "Nezaměstnanost doženeme a předeženeme, to je náš cíl. Republice více práce."

Pracovní skupiny teď dotvářejí finální verze svých jednacích řádů. Poté nastane běžná, rutinní práce: Čtení novin a hledání zmínek o oslavách. Organizátorům oslav budou následně zaslány formuláře, které musí vyplnit a odeslat zpět na ministerstvo. "Hodnotíme především míru radosti a nadšení, s jakou jsou oslavy pořádány. Formuláře jsou jednoduché a spolu s nimi rozesíláme i podrobné pokyny k vyplnění, které pochopitelně nenahrazjí metodický výklad zákona o pořádání oslav vstupu Republiky do Unie. To, že pracovním skupinám sám předsedám, garantuje odbornou úroveň práce, kterou děláme především pro občany," dodal Swoboda. Kromě předsedy má každá pracovní skupina čtyři místopředsedy, jednoho stínového předsedu a dva výkonné výbory.

Jak se nám podařilo zjistit, členem jedné pracovní skupiny je i člověk schopný pracovat s internetem. "Nevylučujeme totiž, že i na tak zvaném internetu lze najít informace o oslavách. Jsme připraveni na všechny varianty," uvedlo tiskové mluvčí.

2 komentáře:

  1. A máme po ČarodějnicíchNěkde se ta radost projevit přece musí!

    OdpovědětVymazat
  2. Hurá do Únyje!Těšíte se na vstup EU do ČR? A oslavíte to? Nezapomeňte svůj záměr oslavit vstup nahlásit na ministerstvu zahraničí.

    OdpovědětVymazat