CzechTek: Policii nevěřím ani slovo

Cílem Policie České republiky je chránit bezpečnost a pořádek ve společnosti, prosazovat zákonnost, chránit práva a svobody osob, preventivně působit proti trestné a jiné protiprávní činnosti a potírat ji, usilovat o trvalou podporu a důvěru veřejnosti. Základními hodnotami Policie České republiky je profesionalita, nestrannost, odpovědnost, ohleduplnost, bezúhonnost. Každý příslušník Policie České republiky, který jedná v souladu se zákonem a Etickým kodexem Policie České republiky, si plně zaslouží úctu, respekt a podporu společnosti, jejíž bezpečnost chrání i s nasazením vlastního života.

Nevěřím, že se policie nechystala potlačit CzechTek za jakoukoli cenu.

Nevěřím, že policie obsadila dálniční exit proto, že musela prověřit platnost nájemní smlouvy.

Nevěřím, že policie bránila ve vjezdu na okolní pozemky až poté, co obdržela trestní oznámení od vlastníků těchto pozemků. Nevěřím ani tomu, že ta trestní oznámení byla vůbec podána.

Nevěřím, že policie záměrně nelhala, když tvrdila, že smlouva o pronájmu je neplatná, odvolaná, určená k jiné akci nebo pro jiný počet osob.

Nevěřím, že policie zasahovala v souladu s pokyny státního zástupce.

Nevěřím, že soudní znalec počítal, kdy škoda na ostatních pozemcích přesáhne pět tisíc korun, když ani policie neměla jasno v tom, kudy vedou hranice mezi parcelami.

Nevěřím, že policie nezasáhla záměrně v noci proto, aby bylo znesnadněno její zákrok zdokumentovat. Nevěřím, že ze stejného důvodu v té době neuzavřela dálnici D5.

Nevěřím, že policisté neměli či neskrývali svá identifikační čísla úmyslně.

Nevěřím, že jednání policistů nebylo ovlivněno přímou politickou podporou Jiřího Paroubka a Františka Bublana.

Nevěřím, že smrt jednoho účastníka CzechTeku byla zaviněna dopravní nehodou, jak ji popisuje policie.

Nevěřím jim už ani slovo.

14 komentářů:

  1. věřím, že to myslíš upřímně...

    OdpovědětVymazat
  2. No ale existuje nějaké řešení? Hodil jsem pár svých předobědových úvah na blog :)

    OdpovědětVymazat
  3. Občanská neposlušnost?

    OdpovědětVymazat
  4. Občanská neposlušnost v sobě nemá nic konstruktivního kromě toho, že může odstranit jeden zdroj problémů. Nedělej si iluzi, že druhý (nyní opoziční) by to řešil jinak ...

    OdpovědětVymazat
  5. Jediné řešení je okamžité vyvození důsledků - Bublan a Paroubek musí ihned od válu, aby si jim podobní, co přijdou po nich, příště dali bacha a dobře si rozmysleli, jakým způsobem používají policii. DEMISI!

    OdpovědětVymazat
  6. To máš, Mamede, bohužel pravdu. Jeste se můžeme přidat k eurooptimistům s výkřiky "každá euvláda lepší než česká", anebo je tu všechny nechat a jít pryč. Poslední ať zhasne...

    OdpovědětVymazat
  7. Asi to bude nošení dříví do lesa, ale pomůže jedině občanská uvědomělost ve spojení s dlouhodobou pamětí. My občané, zdroj státní moci, musíme více kontrolovat její výkon, na problémy upozorňovat a nezapomínat. Chápu, že občanská společnost není politiky všeobecně oceňována (protože nemá demokratický mandát, že pane prezidente), o to více je ale potřeba ...Musíme si svoje politiky vychovat :)

    OdpovědětVymazat
  8. No jo, ale kdo má na to vychovávání nervy? Zkušenost napovídá, že se zapomene na všechno.

    OdpovědětVymazat
  9. ... Nevěřím, že smrt jednoho účastníka CzechTeku byla zaviněna dopravní nehodou, jak ji popisuje policie ...Zemřel víc než 10 km od místa Czechteku.

    OdpovědětVymazat
  10. I kdyby tvrdili, že 100 km. I kdyby tvrdili, že je dneska pondělí. Prostě ani slovo.

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.novinky.cz/domaci/61980-o-zasahu-na-czechteku-rozhodla-jen-policie.html

    OdpovědětVymazat
  12. Reseni jsou volby. Uplne jednoduse nezapomenout a prijit za rok k volbam. A lidi ve svem okoli presvedcit, at jdou volit take.

    OdpovědětVymazat
  13. Volby a jedině volby to mohou vyřešit.

    OdpovědětVymazat