Vyřízli mi červa z těla

Jak je, ptala se doktorka. Jak by bylo, když má člověk jehlu v krku...

První setkání se švýcarským zdravotnictvím. Mám tady na krku takovou bouli. A roste. Zájem v očích. Prásk, prásk, natahují se gumové rukavice. Hmm... co kdybychom vám to vyřízli?



No, zapochyboval sem. Tak si lehněte, já za chvíli přijdu. A zavřela dveře. Operace, operace! Stojí na chodbě a svolává obecenstvo na tu slávu. Lidí jak o pouti. Božůr, mesjé!



Zaleskne se jehla. Nevotečete mi tu, když vás bodnu do krku? Hlava mi šrotuje, překládá, až konečně pochopím otázku. Pozdě, už ji tam mám.



Bolí? ptá se doktorka a bodá do boule. Bolí, přiznávám. Počkáme. Už nebolí, co? Tak jedem, fiky fiky.



A jste bez boule, přijďte před Vánoci, řekneme vám, co to bylo. Ale rakovina asi ne, byla by vás škoda.



~



Zemřela Zuzana Navarová a já ji ani neznal. Třeba měla taky bouli. Zemřela Z. N. a mám z toho podobně smíšené pocity jako z faktu, že se Kurt Gödel narodil v Brně.



My, pravověrní fanoušci skupiny Queen, jsme pochopitelně opovrhovali těmi rychlokvaškami, které se začaly považovat za fanoušky po onom smutném listopadu. Z toho plyne, že se už fanouškem Z. N. nikdy nestanu.



~



Kdysi jsem dostal geniální nápad, že zemřu mlád, aby mohli všichni říkat jen se podívejte, co ten měl před sebou, co ten mohl dokázat! Protože snažit se něco opravdu dokázat je občas docela těžký. Důkazy se hodně zjednodušují, pokud člověk dokáže vtipně využít vět o neúplnosti. Já tak vtipný bohužel nejsem.



~



Dostanu tedy atypický vánoční dárek: diagnózu. Kromě toho si k Vánocům kupuju lyžařskou bundu, v jakémsi bláhovém tušení, že se nám podaří najít čtvrtého zájemce o Savojské Alpy.



Dárky, které jsem letos nakoupil, jsou tradičně konvenční. Tílka, ponožky, však to znáte. A přestože mám už všechno nakoupeno, budu všechny až do třiadvacátého otravovat obligátním co chceš od Ježíška, a budu se tetelit radostí, že ten dotyčný dostane něco úplně jiného, než si přeje.



Malý dárek dostane také Chinin. Myslím, že si ho zaslouží.



~



V pondělí jsem sestříhal první trailer. Nepodařilo se mi jej uložit. V úterý jsem jej sestříhal podruhé. Uložit nejde. Tuším nějakou systémovou zradu, ale nebaví mě se v tom šťourat.



~



Pečené hovězí špikované česnekem je překvapivě dobré. Samotné mascarpone je překvapivě nedobré.



~



Opisovat můžeš, ale jenom od nejlepších. Neřekl překvapivě C. B., ale W. A.

2 komentáře:

  1. K Vánocům dostaneš určitě skvělej film.... :) A hlavu vzhůru, diagnóza bude určitě přívětivá :)

    OdpovědětVymazat
  2. QUEEN!! MILUJU VÁS!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat