Recenzní posudek

Přišel mi recenzní posudek na můj článek do sborníku WDS. To je taková pseudokonference s trochu pochybným cílem, ale to teď nechme být. V posudku se dočítám, že "předložená práce je na hranici publikovatelnosti" a že "po formální stránce" jí lze "leccos vytknout" (ale nedozvídám se co). A navíc mám pocit, že tu práci recenzent snad ani nečetl...

Na úvod v článku uvádím příklad z webových stránek jazyka 3APL. Recenzent se domnívá, že jsem jej rozšířil o dva nové rysy. Jak na to přišel, to nevím - příklad je skutečně zcela totožný s webovým zněním.

Dále se píše: "Formuluje některé otevřené problémy spojené s jeho návrhem. Jejich řešením se zabývá jen okrajově." Zvláštní - já mám naopak pocit, že po nezbytném úvodu se nezabývám ničím jiným, než právě řešením těch problémů. Je snad polovina článku málo?

A ještě jednou: "... upozorňuje na čtyři otevřené problémy. V práci však řeší jenom první z nich." Ať počítám jak počítám: jeden, dva, tři problémy vyřešené, čtvrtý jen částečně. Skutečně se bavíme o stejném článku?

A na závěr: "Komunikační protokol zjevně počítá jenom s jedním agentem..." No to by bylo opravdu trestuhodné, ale copak jsem blbej? Komunikační protokol zjevně počítá s více agenty, proč bych to asi jinak dělal?

Tyhle recenzní posudky mi fakt pijou krev. Naštěstí je recenzent anonymní, takže nemám komu napsat nepěkný dopis...

1 komentář:

  1. Jo, to jsou takoví agenti. :-)http://petr.olmer.cz/veda/index.htmlBTW Jako matfyzák máš k fyzikům určitě vřelý vztah. :-)

    OdpovědětVymazat