Pátrání po Žertvovi, třetí pokus

Jsme u konce. Přes všechny ty překážky, přes všechny komplikace, přes všechny nejasnosti, přes všechna možná pochybení se mi podařilo skrouhnout počet možných Žertvů na jednoho jediného: toho správného.

Jistě jste lační po pravdě, ale zároveň se trochu bojíte. Nebojte se, pečlivě označím místo, kde Žertvu odhalím, takže včas stihnete zavřít okno svého prohlížeče, dokážete-li to.

Připomeňme si, jak moje pátrání probíhalo. Šel jsem na věc zpříma a rozhodl jsem se, že Žervovi zavolám. Nakonec jsem na to šel přes redakce, kde byli velmi vstřícní a dali mi spoustu tipů. Sekretářky už tak vstřícné nebyly, ale nakonec jsem se probojoval až k žádaným osobám a uzemnilo mě, že si ze mně vystřelili: Tři z nich se mi přiznali, že právě oni píšou Žertvův deníček. Z jistých důvodů jsem k této trojici přiřadil ještě čtvrtého kandidáta a čekala mě poslední fáze.

Jak vybrat toho jediného správného? Pomoc jsem našel při pročítání Žertvových záznamů. Bylo pondělí večer a já pochopil, že se musím vrátit k těm, které vědí nejvíc.

Telefonáty, na které jsem se připravoval, měly být velmi krátké. Otázka - odpověď. To mi stačí. A abych dostal pravdivou odpověď, musela být má otázka položena pečlivě. Samozřejmě. Naléhavě. Na jeden nádech.

Dokázal jsem to. V úterý odpoledne jsem čtyřem ženám položil stejnou otázku. Tři odpovědi nechápavé a jedna do černého: "Ještě ne..." Asi už tušíte, na co jsem se ptal.

"Už se pan ředitel vrátil z Brna?"

Ano, jen jeden z nich byl v úterý odpoledne v Brně. Žertva.

Pokračování: Pátrání po Žertvovi, finální odhalení.

8 komentářů:

  1. to elkaNe, už jsem si Chinina prolustroval googlem a odpovídá skutečné osobě, dokonce i fotka sedí. Ovšem o tom, nakolik v téhle sérii mlží, to nevypovídá pranic :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Sakra, to budu zrovna nastupovat do vlaku :o((

    OdpovědětVymazat
  3. Chinin......to akorát pěkně zamotal. Už mě napadlo, že chinin a žertva jsou jedna a tatáž osoba:)

    OdpovědětVymazat
  4. Nezlobte se...ale z rozjetého vlaku se těžko vyskakuje. :-) Článek už je naprogramován na půl třetí.

    OdpovědětVymazat
  5. :o)))Od začátku si myslím, že Chinin jenom mlží a těží z Žertvovy popularity...Ale mlží hezky. Líbí se mi to. Máš podobný styl jako pan Ž :o)

    OdpovědětVymazat
  6. neni to skoda?Ahoj,Mozna by jsi nemel vydat ten posledni, nechej si to pro sebe a hrej se pocitem, ze jsi dobry ;o)) zrejme nebudes jediny, kdo zjistil, kdo je Zertva a vidis, zatim jsou vsude jen spekulace.Vis taky jsem mel puvodne ten napad, ze po tom pujdu viz moje soutez na blogu, ale pak jsem si rekl, proc kazit jednej z benefitu toho blogu - to tajemno? Totoznost muzes odhalit az bude blog zapomenut v propadlisti dejin, pak tim si potvrdis ze jsi byl v hledani uspesny a moc lidi to nezasahne, ale hlavne moc lidem to nezkazi prijemne cteni...Mej seGhostik

    OdpovědětVymazat
  7. :)))jak najit zertvu??? moznosti je nekolik, nektere nejsou košér. Ale hlavně není důvod ho hledat, myslím že všem je líp když jeho identitu neznají. Jinak kdo jiny by měl vědět líp jak Artur kdo se mu odkud hlasí na web? ;)

    OdpovědětVymazat
  8. čte se to pěkně, ale nevěřím ti ani slovo ;)celé je to dosti nereálné: kdyby žertva psal víceméně podle skutečných událostí, tak by už docela dávno věděla celá brněnská pobočka popisované společnosti, že žertva je jejich šéf - např. kvůli té květině, kvůli "výstražnému" telefonátu, že šéf jede do brna na přepadovku (ke které nedojde) a podobně. a pokud zároveň platí - jak jsi uváděl - že všichni sledují žertvův deníček, tak už by se někde určitě dotyční brňáci ozvali...moje teorie: žertvu jsi skutečně našel (naprosto jinak) a teď mu pomáháš svést ostatní ze stopy :)

    OdpovědětVymazat