Zápolím s uklízečkou

Kdysi mi někdo poslal takový vtip o tom, jak se někomu v hotelu hromadí mýdla, protože používá vlastní (od té doby si nevozím do hotelů svá mýdla). Tehdy jsem netušil, že mě může potkat něco podobného...

30. 6., pondělí


Poprvé ve svém pokoji č. 519. Vybalil jsem své věci, do koupelny na poličku nad umyvadlem jsem vyložil své hygiecké potřeby, rozbalil jsem místní mýdlo a koš pod umyvadlem jsem přesunul vlevo, aby mi nepřekážel u ručníku.


1. 7., úterý


Když jsem večer přišel na pokoj, byl koš pod umyvadlem na svém původním místě vpravo. Dal jsem ho zase vlevo, aby mi nepřekážel u ručníku.


2. 7., středa


Zase mi uklízečka přesunula koš! Dal jsem ho zpátky vlevo, aby mi nepřekážel u ručníku. Navíc mi přidala ještě jedno mýdlo. Mám se mýt oběma? Nebo to staré vyhodit? Raději to nové nerozbalím. Půl hodiny jsem smolil francouzskou větu, kterou jsem napsal na papír a připevnil ke koši. Mám pouze malý francouzsko-český slovník přiložený k učebnici francouzštiny, takže jsem ho musel pročíst celý, abych našel slovíčka, která potřebuji.


3. 7., čtvrtek


Má francouzština asi zabrala, protože koš zůstal vlevo, takže mi nepřekáží u ručníku. Tentokrát se ale přesunulo mýdlo z levé části umyvadla na pravou. To nesmím být ani trošku levák? Dal jsem mýdlo zpátky a zkontroloval, že jsem nedostal žádné další mýdlo kromě těch dvou, které už mám.


4. 7., pátek


$$OBR385$$ Ráno jsem dostal zprávu, že uklízecí firma vstoupila do stávky. Snad to není kvůli mně. Večer jsem zjistil, že mi z koupelny zmizel toaletní papír a obě mýdla a že koš je zase vpravo, takže by mi překážel u ručníku, kdyby ručník nezmizel. Asi to přece jenom bylo kvůli mně. Ale jak se mám utírat do ručníku, když mi tam překáží ten zatracený koš?! Stěhuju se pryč.


Dodatek: Ke konci července jsem se musel na ubytovnu nastěhovat ještě jednou, jen na dva dny. Ubytoval jsem se ve úterý v noci. Stávka začala ve středu ráno. Ve čtvrtek jsem se vystěhoval. Stávka skončila hned v pátek. Opravdu za to můžu??

Žádné komentáře:

Okomentovat