Pátrání po Žertvovi, finální odhalení

Původně jsem to plánoval až na pondělí. Ale prý byste měli o víkendu špatné spaní. Takže tu masku, to pozlátko, tu faleš, sejmeme pěkně zostra. Sice to bude v tu chvíli bolet, ale je to lepší, než se s tím babrat po kouskách.

Znáte Nikanora Grujiće? V jedné své básni píše toto:

Čujete l jauk nadežde lišeni
Požarom strašnim? - Žertva je bogatstvo
Nestanka. - Sad cveta, sad vene,
Opada, a sad ga sasvim nema!

Finální odhalení

(jste si jistí, že si to opravdu chcete přečíst?)

Dobře. Celý ten příběh o pátrání jsem si vymyslel. Věděl o tom jen můj kolega a pochopitelně Žertva. Nikomu jsem nevolal, žádné diagramy jsem si nepřipravoval. Celé to mělo jen jediný cíl. Naplno vám ukázat, že pátrání po Žertvovi je věc laciná, upocená, upachtěná, hloupoučká, přiblblá, přisprostlá, ponižující a nefér. Že se zveřejněním Žertvovy identity nenabažíte, ale přijdete o iluze. Že vám znalost jeho jména nebude vůbec k ničemu.

Těch několik dní, po které jsem vás napínal, jsem vás nutil přemýšlet o tom, jestli skutečně chcete vědět, kdo Žertva je. Nevím, jestli to bylo zásluhou mého jako-pátrání, ale mám ohromnou radost z toho, když si teď na ostatních blozích čtu, že nechcete vědět, kdo je Žertva. Že jste přestali pátrat. Že jste zrušili soutěže o vypátrání. Díky.

Chválím AdaMMa za naprosto přesnou teorii. Už tehdy v Ostravě se mi zdálo, že ti to pálí. :-)

Skutečný příběh odhalení Žertvy je prostičký. Pamatujete na můj první článek na toto téma? Ten, který jsem pak raději smazal? Žertva mi pod něj psal komentáře. A mého výše zmíněného kolegu napadlo podívat se na podrobné statistiky TopListu. Tři komentáře, třikrát stejná adresa.

Vyměnili jsme si s Žertvou pár milých e-mailů. Byla to taková gentlemanská diskuse o počasí, ze které by snad nikdo nezasvěcený nic nepoznal. Ale já věděl a on věděl, že vím. A myslím, že mě Žertva pochopil. Neprozrazuju malým dětem, že Ježíšek neexistuje. I proto byl klidný.

Žertva si teď dává větší pozor. A vás už snad definitivně přestalo bavit to bezduché pátrání. Čtěte si jeho deníček, bavte se a nezapomeňte:

Žertva je bogatstvo.

7 komentářů:

  1. ŽertvaDoufám, žes tím nechtěl naznačit, že Ježíšek neexistuje :) Každý Ježíšek přeci existuje, jen je otázka do jaké míry jsou představy, které o něm děti mají, pravdivé, ne?A většina dětí stejně sama časem přijde na to, jak to s ježíšky je.

    OdpovědětVymazat
  2. No sak proto....uz jsem nabijel a zameroval ;)))

    OdpovědětVymazat
  3. uz jsem se balze jsi skutecne takovy pitomec, ze bys byl schopen po nem skutecne patrat a prozradit to. omlouvam se ze jsem si to myslel :)

    OdpovědětVymazat
  4. sem si rikal...... ze by se ti/firme ty telefonaty ze svajcu musely prodrazit :o/

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Ježíšek není? To je druhá nejhorší zpráva od nosu Mufa.

    OdpovědětVymazat
  6. TleskamSuper, tak to ma byt. Prozrazovat diteti, ze jezisek existuje je skoda.Super finaleMej se fajnGhostik

    OdpovědětVymazat