Jak Petr nakupoval

Sobotu dopoledne si Petr vyhradil pro procházku městem. Téměř všechny obchody měly otevřeno, a téměř všechny nabízely ohromující slevy, což bylo patrné hned z výloh, které volaly do světa: REA! REA! REA!

Jedna z těch výloh byla obzvlášť dotěrná, a když kolem ní šel Petr podruhé, postavila se mu do cesty a nepokrytě jej začala lákat a vyzývat. Jeden by až řekl, že s ním téměř obcovala. Divoženky Petra jemně uchopily, laskaly jej na těch nejcitlivějších místech, takže se peněženka třásla vzrušením a nadouvala se, jako by v ní byl milion, a najednou šup, Petr byl uvnitř v obchodě!

Chodil tam jak u vytržení, obcházel a zkoumal zboží zepředu i zezadu, navlékal si je přes své oblečení i na holé tělo, vybíral a vyměňoval, prodavačky jej obskakovaly a nosily další a další zboží, až najednou, aniž by si to nějak zvlášť uvědomil, stál venku, s obrovskou igelitovou taškou v ruce, a za ním se z obchodu vypotácela jeho peněženka, vyčerpaná liposukcí jako nikdy předtím.

Ten obrázek zveřejnily během chvilky všechny městské noviny, takže se Petr snažil být co nejméně nápadný, ale zanedlouho přece jen uvízl, když mu na ramena spadl kruh, který na něj někdo hodil z vrcholku obchodu "�". Teď už bylo jasné, že jde do tuhého, protože Petra uvěznili v oddělení spodního prádla a nepustili jej, dokud si neodnášel dvoje tanga a jedny dvoudílné plavky.

Petr se rozhodl, že bude jednat. Ve své odhodlanosti ale přešel ulici tak razantně, že vstoupil do protějšího obchodu. Ke vší smůle to byl bazar.

Petr už dnes nakoupil oblečení za téměř tisíc švédských korun, a teď stál před skvostem a téměř nemohl dýchat. Harmonium za 250 korun! Kdyby vyndal z batohu všechny nepotřebné věci... ne, tak to nepůjde. Poslat poštou jako balík... zavazadlo do vlaku... vecpat to k někomu do tiráku... rozložit a posílat po kouskách... Ta palčivá bolest! Jediné, po čem kdy toužil, malé varhany, skutečné, dřevěné, s měchy, a on odjede bez nich?

Rozplakal se. Úslužný prodavač se nabízel k službám. Teď, to by byla šance, jak si harmonium zamluvit, přepravu vymyslí později. "Vezmu si tamhleto pexeso," řekl Petr, a když se prodavač pro pexeso otočil, Petr nenápadně zmizel.

Žádné komentáře:

Okomentovat