CzechTek: Však si zatancujete

Soudružky a soudruzi. Myslím si, že teď prožíváme v celé naší zemi i v Praze takovou nelehkou dobu a vyjít z ní skutečně znamená mít na paměti, že máme i zítra i pozítří žít a samozřejmě všichni chtějí, ale aby se věci dařily a to, co bylo řečeno, aby se uskutečnilo. Není potřeba, řekl bych, být nyní nervózní.

Koukám na to kysele, nechápavě, jak je oficiálně všechno úplně v pořádku. Policie vyhodnotila, zahájila ukončení (řekli v České televizi, mondijé), právní stav bude obnoven, klid na práci taky, ještě by to chtělo pozavírat Plastiky, a naše krásná země zase může šťastně spět k zítřkům těm světlým.

Pořád nějak tak doufám, že se to zvrtne, že se začne mluvit o těch policejních dezinformacích a lžích, že se naplno ukáže, že je pan Bublan nesvéprávný debílek, který dokáže jen poskytovat vpravdě dadaistické rozhovory, že bude pan Paroubek demaskován jako hňup, jemuž je proti srsti každý, kdo nenosí trenýrky zařízlé jako on...

Ale ne, ono se vůbec nic nestane. Chvíli se bude - naprosto nesmyslně - něco vykřikovat o povinnostech svolavatele shromáždění, hovínkách a hlukových normách, pak budou velitelé zásahu vyznamenáni, a příští rok vyhrajou socdemáci volby. Tak si zatancujte, dokud ještě můžete.

5 komentářů: