CzechTek: Policejní stát s neschopnou policií

Přijďte dnes ve dvě odpoledne - v Praze před vnitro, v Brně na Čáru.

Presumpce viny, oficiální policejní lži, nepřiměřenost zásahu, to jsou tři hlavní body, kterými to policie a její političtí nadřízení posrali. Více zde - Policejní stát.

Podrobně to sepsal Patrick Zandl: CzechTek 2005: policie zmlátila naše děti, nás nechá tvrdnout na ucpané dálnici a nám je to jedno...

A přečtěte si také Otázky pro bystré voliče od Michala Kašpárka.

Heslo soudruha Bublana je jasné: Nesmí projít za žádnou cenu! (doslova: "Opakuji, že pokud je v okolí několik jiných pozemků, které patří jiným majitelům a tyto pozemky by trpěly tím, že by se přes ně jezdilo, tak to nemůžeme dopustit." - zdroj: MF Dnes.

Takže místo toho, aby je nechali po normálních cestách dojet k pronajaté louce, tisíc policajtů tyto okolní pozemky ochrání před pošlapáním tím, že je obsadí, a donutí tak technaře, aby na těch chráněných pozemcích zaparkovali, zahltili okolní vesnice a na svou louku se tak nějak proplížili.

Strategickým úvahám ale není konec. "Jakmile by se už na louku dostalo několik tisíc lidí, dalo by se zasáhnout jenom těžko." To byl zase ten Bublan. Přestože policie všechno hlídá a sem tam pustí nějakého toho pěšího, světe div se, za pár hodin je na louce pět tisíc lidí, auta, stánky...

Bublan má svatou pravdu, zasáhnout se dá jenom těžko, zablokovat takovou Národní třídu je mnohem snažší. Tady domy chybí, takže rojnice policajtů postupuje sice rychle, ale zapomíná si hlídat křídla. Lidé ji obcházejí a vracejí se policajtům do zad. No prostě stratégové.

A jakýsi advokát Jan Černý tvrdí, že policajti měli pravdu, že se přes okolní pozemky nesmí chodit, protože sice existuje tzv. veřejný zájem, ale ten "nepočítá s tisíci lidmi. Jejich počet byl nad rámec zákona." Ten zákon by mě moc zajímal; že by se tam psalo, že ve veřejném zájmu může jít přes louku nejvýše šedesát lidé denně?

Policie s masivní politickou podporou zasáhla naprosto nepřiměřeně a naprosto diletantsky. Situaci bych nepodceňoval. Komunistické shromáždění je hlídáno, aby do něj nikdo "neoprávněně nevnikl a nepřístojným chováním nebránil účastníkům ve splnění účelu shromáždění" (cituji přestupky proti shromažďovacímu právu), a mám takový zvláštní pocit, že kdyby se na tu louku u Mlýnce sjeli skinheadi s bejsbolkama, tak je tam policajti raději vezmou z dálnice svým vrtulníkem, aby ty okolní pozemky nepošlapali.

Jo a říkat ve veřejnoprávním rozhlase, že komunisti jsou prasata, se prej nesmí. Tady se to ještě smí. Zatím. Ale oni si nás časem všechny najdou.

8 komentářů:

  1. Jaromír Šmerda3. srpna 2005 v 16:40

    Jednoznačný souhlas se zásahem policie. Tady se takové hudební sračky přece nebudou šířit. Jsem z Kunovic a folklorista. Měli jich pomlátit více. Náš národ je zvyklý na svůj standart a nějaký zahraniční šmejd to tu nebude narušovat. Fandím Bublanovi a Paroubkovi. Mgr. Jaromír Šmerda, Masarykovo muzeum v Hoodníně

    OdpovědětVymazat
  2. PANE MAGISTRE Z MASARYKOVA MUZEA V HODONINE, standard se pise s D, to vi narozdil od vas i ten zahranicni smejd.

    OdpovědětVymazat
  3. V Hodonííííněééé, v Hodonííííněééé...

    OdpovědětVymazat
  4. Moravský folklór taky miluju, ale to neznamená, že budu plivat na všechno ostatní. A už vůbec to neznamená, že někdo může jen tak rubat lidi. Doufám, že se za Vás stydí celý Hradišťský okres, pane z Kunovic. Já, i když takhle na dálku, se za Vás rozhodně stydím!

    OdpovědětVymazat
  5. Vazeny pan Smerda ste zakomplexovany jedinec trpiaci xenofobiou.vase iq nenaplna ani zakladny standarD.

    OdpovědětVymazat
  6. pane smerdo pral bych vam tomfou pres drzku a granatem do oka

    OdpovědětVymazat
  7. No vy chudinky technarske..konecne Vam dal nekdo poradne do drzky...cha cha cha...kys kys...je zajimave ze kdyz je nejaka skinheadska akce a benga zasahnou tak to schvalujete a kdyz uz konecne nabehnou tezkoodenci na Vas...tak bulite jak zelvy..jste jak mali parchanti...a ze prej jste byly neozbrojeni..ha ha a proc je tolik flojdu pocuchanejch?A co ta Vase 14ti leta smazka co ji prerazili prej pacmaku?treba si to udelala sama ve fetacke agonii a ted se vali v nemocnici..co to asi muze byt za rodinku ze ktere ta smazka pochazi?Kdyz ji ve 14ti dovoli mit v tlame x nausnic a na kebuli hnizdo buhviceho a buhvi jak barevne?

    OdpovědětVymazat
  8. Mily pane Daniel to ze soudite lidi podle toho ze maji tlamu plnou nausnic nebo na kebuli 80hnizd jinych barev atd. myslim vypovida dost o vas. Tzn. ze by jste si mel trosku povolit kravatu a sem ani nepsat.

    OdpovědětVymazat