Z připravované básně

Jsou věci, které je potřeba šířit. Jedná se zejména o různá evangelia, urban legends a hlubokomyslné chujoviny.


Dopracoval jsem se k názoru - a byla to práce nelehká -, že by každý měl mít svou připravovanou báseň. Z hlediska mravní čistoty je to dokonce ještě důležitější, než mít svou poslední vůli.

krivolaká prť je ku šťastiu
ku nešťastiu taktiež
veľmo krivolaká


z plánovanej básne Violy Vyholenej

Takhle se to dělá na Krivolaké prti. A já vyzývám všechny, kteří svůj život nechtějí jenom krájet, aby si připravili báseň.

Na Mikuláše se bude hodit.

já večeřel včera jen chléb a víno
a cítil jsem se jak mesiáš

z připravované básně Petra Olmera

6 komentářů:

  1. já jsem už čtyři roky majitelem připravované básnické sbírky (já netroškařím) "Hodil milou do Vltavy".A už čtyři roky mám jen název a téma (o odvozu milé do kavárny Vltava - velmi silné téma!) ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zapracuj a bude další křepelka! Ale připomnělo mi to mé oblíbené "jen trochu okusuji maso z prstů / a zbytek házím do Vltavy".

    OdpovědětVymazat
  3. "jako by teskná píseň nad krajem dnes zněla tence,ve Středozemi neprodávaj utopence."

    OdpovědětVymazat
  4. Ja v podstate píšem len pripravované básne a mám s tým tie najlepšie skúsenosti. Vrelo odporúčam.chujoviny - to je nejaké krajové české slovo?

    OdpovědětVymazat
  5. Ináč ďakujem ti, že si si na mňa spomenul just v predvečer mojich na krivolakej prti oslavovaných prvých narodenín.Si ohromne investigatívny. Povedal ti to už niekto?

    OdpovědětVymazat
  6. Vyholená: Chujoviny... to je takové, inu, slovo, asi jako hovadiny. A že jsem investigativní, to mi ještě nikdo nikdy neřekl! Oni totiž se mnou lidi vůbec málo mluví... Ale kdyby se vás sešlo víc, založil bych tu rubriku "Řekli o mně"!

    OdpovědětVymazat