Výlet do Amsterdamu

Sotva se Ludwig opět smířil s tím, že na něj nikdo nehvízdá, že se za ním nikdo neotáčí a že ho nikdo neláká na pochybné bonbony, přichází další změna.

Ludwig poputuje na čtyři dny do rukou polské královny Anny, abych si já mohl vyhodit z kopýtka v Amsterdamu.

Co tam? No, co se asi tak bežně v Amsterdamu dělá, že. Jedu na operu. Ale protože budu mít i spoustu volného času, nepohrdnu vašimi doporučeními, co v Amsterdamu navštívit, kam se podívat a co koupit.

Bydlet tam budu v nějakém hotelu blízko centra. Dneska jsem našel i webové stránky a musím říct, že bojim bojim. Hotelový slogan Už to nemůže být horší. Ale děláme, co můžeme. ve mně nevzbuzuje příliš pozitivní asociace. Pod odkazem postele je nějaká matrace pohozená na zemi a k tomu nadpis jako doma. A když jsem klikl na koupelny, zrovna se tam ve vaně producírovala nějaká ženština.

Radši jsem zavřel prohlížeč, přeci jenom jsem v práci. Ale evidentně se mám na co těšit.

11 komentářů:

  1. Teda takhle si naběhnout - ptát se veřejně, kam zajít a co si koupit v Amstru... :)

    OdpovědětVymazat
  2. No zatím jsem dostal jen soukromý tip, že mám zajít do muzea V. Gogha.

    OdpovědětVymazat
  3. vrele doporucuju navstevu Sex Muzea. je to hned na hlavni ulici Damrak od Central Station na druhe namesti (na jmeno si ted nevzpominam). jsou tam i nejake obrazy od Saudka. kdybych mel scaner, dodal bych fotodokundamentaci...

    OdpovědětVymazat
  4. já byl pro jistotu v Amsterodamu hned několikrát. Doporučuji a varuji zároveň před modelem Juicy Fruit! jinak samozřejmostí jsou kurvy ze surinamu a koks od přičmoudlíků:-)

    OdpovědětVymazat
  5. nenavstivit red light district by byl taktez hrich!

    OdpovědětVymazat
  6. V coffee shopech pry delaji opravdu silne kafe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je tam skvělý antikvariát (vždycky, když jsem tam nechal pár tisíc korun, mi zaokrouhlili útratu dolů), jen kdybych si vzpomněl, kde přesně: na západním břehu jednoho z těch severojižních grachtů (Oudezijds Achterburgwal?) o několik na východ od hlavní turistické třídy k nádraží, skoro už na hranicích vykřičené čtvrti; tuším se prošlo nádvořím nějaké univerzity a pak doleva.Kdy jedeš?

    OdpovědětVymazat
  8. No jo, málem bych zapomněl, že sháním Bídníky v holandštině. Ale podle tvého západoseverojižněvýchodního popisu to stejně nenajdu. :-)) Jedu už zítra!

    OdpovědětVymazat
  9. Budíky v holandštině? Tam je maj jako jiný?

    OdpovědětVymazat
  10. Co jsem říkal? Takhle si naběhnout... :)

    OdpovědětVymazat