Studie šelmy

Z přírodopisného seriálu BBC.

$$OBR7245$$ Pozorovaná šelma se po kratším podřimování protahuje na třech tlapách a začíná mrskat ocasem - dostává chuť lovit.

Pomalu proběhne své teritorium, pak trochu vřískne a uskočí do strany. To je signál pro všechny myši, aby vylezly ze svých úkrytů. Hra začíná.

Šelma vběhne do pokoje a zběsile zaútočí na koberec. Ten se po chvíli vzdává, a tak šelma uskočí k posteli, odrazí se od ní a pádí do koupelny, kde se schová ve vaně. Ocas zuřivě mlátí do smaltu.

A je tu další výpad. Dvě kolečka cvalem pokojem a kuchyní jasně ukazují, kdo je pánem situace. A už se ukazuje první nepřítel, ze kterého se brzy stane oběť. Bílá myška letí vzduchem s rozpáraným břichem a už šelmě nestojí ani za pohled.

Ale ještě je tu ta velká myš na gumě. Šelma vyskočí půl metru do výšky a myš nemilosrdně zasahuje. Pravá, levá, pravá - nevinně vypadající drápy (viz detail obrázku) se dokáží pěkně zarýt do masa.

Myš brzy umdlévá. Ale šelmu to už nebaví, zasadí poslední ránu a jde se napít. Pak si přivolává výtah na knihovnu a z výšky spokojeně pozoruje své království.

3 komentáře:

  1. milý výtahu na knihovnu, zdraví tě výtah na skříň :-)

    OdpovědětVymazat
  2. něco mi to připomíná :-) Jen Lucián o následném lovu předem informuje rychlým důrazným mňouknutím a teprve pak vyráží do boje :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle drápy dobře znám. Hřbety obou rukou mám samou rýhu.

    OdpovědětVymazat