Není gril jako dril

Po včerejším BBQ byly dnešní dva ranní dřepíky obzvláště vypečené.

Začátek akce byl ohlášen na čtvrtou hodinu odpolední, takže jsem radši přijel už v páté, abych ještě měl kde zaparkovat. Organizátoři připravili kromě haldy jídla a pití také spoustu veselých soutěží, a v mnohých z nich jsem prokázal svůj nevšední talent.

Tak například při házení šipek na Beckhamovu fotku se mi jej podařilo dvakrát trefit do čela a jednou do očička. Nedivím se, že pak Angličané dopadli tak, jak dopadli. Leč málo bylo věrných...

V golfu jsem získal čtyři body z deseti a ve fotbale dokonce čtyři body z pěti. Zásadní problémy jsem měl s kriketem a se skládáním puzzle. Můj čas deset minut plus nápověda diváků plus přítel na telefonu skutečně nebyl nejzdařilejší.

Následovaly soutěže družstev, jejichž hlavním cílem bylo udělat ze soutěžících naprosté kretény. Těch jsem se raději neúčastnil, ale vesele jsem kvitoval, že v jednom týmu je můj šéf.

Jenomže šéf "musel" akutně odejít a povolal mě jako náhradníka. A protože jsem si mu půl hodiny předtím řekl o speciální prémii dvou tisíc franků, asi chápete, že jsem nebyl v situaci, kdy by bylo možné odmítnout.

Jak se nám podařilo dosáhnout na stříbrnou pozici, to už si opravdu nepamatuju. Ale ta půl hodina, kdy jsem byl svázán s dalšími třiceti lidmi nějakým lankem, byla docela drsná.

Fotky zatím žádné nemám, ale jisté je, že mé oblečení bylo to jediné pravé grilovací, vzbudilo zaslouženou pozornost a bylo mi dáno vyslechnout mnoho překrásných komplimentů. A když jsem se šel později převléct, neboť už začínalo být chladno, mnoho tváří posmutnělo.

V quizzu všeobecných vědomostí jsem úspěšně odpověděl na čtyři otázky z padesáti, ale před vyhlášením výsledků se rozhodčí stihl opít tak, že nebyl schopen mluvit, takže byl quizz skrečován. Předpokládám, že časem dostanu aspoň nějaké to čestné uznání.

Závěrečné karaoke francouzských populárních písní roztančilo celou louku, pak přišel profi zpěvák s kytarou, harmonikou a tamburínkou na noze, kopnul tam gé dur, zaševelil do mikrofonu Hey Jude, don't make it bad, take a sad - načež si odkašlal, omluvil se a odešel, a na screenu začali pobíhat panáčci v dresech.

Někdy tou dobou mě přestalo bavit vybírat ovoce ze sangria boule a v sedmdesáté minutě zápasu jsem rozpadající se společnost opustil. Tehdy se ještě mému proroctví o portugalské výhře 2:1 všichni smáli. Jenomže šipky nelžou.

A protože bylo ugrilováno asi o dvacet kilo masa víc, než se snědlo, BBQ pokračuje menším piknikem dnes o půl jedné.

1 komentář: