Roztodivné divnosti

Dvě situace z jiného světa a na závěr žádost o radu.

Mám na stole takový ten děsně velký skicák, na který si člověk může psát poznámky, a je to děsně šikovné, protože nemusím pořád hledat kus čistého papíru. A že je velký a vejde se na něj hodně zápisů, jeden list mi dlouho vydrží.

A tak teď ten aktuální zkoumám. Třeba tady: 1048576. To je mi pěkné číslo. Odhaduju, že to bude dvě na dvacátou, jinak nevím, proč bych si ho psal. Nebo tady, to je moudro: á na druhou plus á krát bé mínus bé na druhou je nula. To zase vypadá na zlatý řez, co říkáte?

Ovšem skutečná záhada je tenhle zápis: 17:00 Příbram. Stáří zápisu rok až dva. Jenomže já a Příbram? Kde by se vzalo, v Příbrami jsem nikdy nebyl, ani nevím, kde taková Příbram leží. Anebo si to jenom nepamatuju? Byl jsem v pět hodin v Příbrami, ztrapnil se a vytěsnil tuto nemilou příhodu z paměti? Nebo jsem si to napsal, abych věděl, kam nejet?

Jestli si někdo vzpomínáte, že proč kdy a s kým jsem do Příbrami jel a co jsem tam dělal, určitě mi dejte vědět. Teď jsem se kouknul do atlasu, kde ta Příbram vlastně je, je to strana 35, políčko F2. Nová Role u Karlových Varů je taky na políčku F2 (strana 19), že by to souviselo? V Nové Roli jsem už totiž několikrát byl.

Druhou záhadou není městomořekuřestavení, ale pánhradmužstrojpředsedasoudce. Nějaký Honza, který mi posílá sms. Z čísla, které neznám, mi Honza, kterého neznám, píše: Ok. Honza. Nebo jindy: Ok, Honza. Moc nápaditý zjevně není.

Tak si říkám, když mi těch smsek už poslal několik, to on mě má jistě uloženého v seznamu. To se stává, že si blbě uložíte číslo. A od mého falešného já dostává rozkazy a když je splní, tak to potvrdí smskou. Ale jak ty rozkazy dostává, to mi není jasné.

Že by měl správné i špatné číslo uložené pod stejným jménem? Nebo má dotyčný dva telefony? To by šlo. Z pracovního odešle rozkaz, na soukromý mu přijde odpověď. A že jsou ty odpovědi nepříliš bohaté na informace, ještě se nepřišlo na to, že chodí cizímu člověku. (Fuj, to je strašné, psát o sobě jako o cizím člověku!)

A toho je třeba využít a poslat Honzovi fiktivní rozkaz. Něco reálného, co zbaští i s navijákem. Jenže co? Nevíme, kde Honza bydlí, s kým se stýká, jaké má koníčky. Toť výzva. Sejdeme se za dvacet minut na obvyklém místě. Ale co když se nescházejí? Skoč z okna. Ale co když bydlí v přízemí? Bezvěrec nesmí uprchnout! To by snad šlo...

Každopádně se zamyslete a pokud vás něco geniálního napadne, klidně těch deset korun za sms obětuju. Snad mezi oblíbené čtivo tajemného Honzy nepatří Chinin. Ale risk je zisk, že?

6 komentářů:

  1. já samozřejmě vím, co jsi tam dělal - byl si se modlit na Svaté Hoře - nejslavnějším českém poutním místě - já to oceňuji.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou panečku příběhy podle mého gusta! Napiš Honzovi, ať jde k Urologovi. Ten nám pak sdělí víc...

    OdpovědětVymazat
  3. á, pán si jezdí na utajené výlety do Příbrami, to jsou ti zlatomládežníci v bílých oblečcích!

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych to udělal dramaticky - napiš mu, že už na něj kašleš a že jsi s ním skončil... :) Schválně co on na to - jestli zase napíše "OK", tak víš, že je konec... ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Co já vím, tak v Příbrami jsi byl na letišti.

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, to je správná odpověď! V Příbrami jsem byl na letišti, koukal jsem se tam, jaké nápisy mají letadla na křídlech!

    OdpovědětVymazat