Pád osamělého jezdce

Padlo Špidlo, padlo na sále, zpívá se ve známé písničce.

Tipování proběhlo neslavně, občanky zůstaly nedotčeny a kdopak to tam nesměle na koni sedí? Není to pocestný?

Vladimír Špidla je jistě hodný a čestný člověk, i když s poněkud pokroucenou (totiž sociálnědemokratickou) vizí. Leč není to dobrý předseda vlády. Já bych taky nebyl. Furt s někým něco vyjednávat, fuj ble, já na to vykomunikovávání s ignoranty nejsem.

Nový pocestný, tedy nový šéf ČSSD, s tím už to bude jiné. Ten má totiž klientelismus v krvi. Ten se nezakecá. Ale nějak ztratil víru ve hru, nezdá se vám? Příliš se bojí, že si zlomí vaz. Lépe řečeno, že mu bude zlomen. Adeptů by se našlo, jéje.

Politická krize, to je bahýnko, v tom se dá rochnit, v tom se dá spekulovat! Ale všimněte si, že to nikoho nijak zvlášť za palec netahá. Koruna trochu upadla, však se zase zvedne, pivo se nezdražilo, ba ani ten fotbal se nepřestal hrát, což je od našich fotbalistů opravdu nevkusné. Republika se zmítá a oni si čutají do balonu.

Jenom ti politici s tím teď mají spoustu práce. Užuž chtěli vyhlásit parlamentní prázdniny, a najednou aby sestavovali vládu. Jak vidíte, mají ten život velice, velice těžký. A já dneska půjdu do kina na nějakou zelenou příšeru, Shrek 2 se to jmenuje. I já to mám velice, velice těžké...

Žádné komentáře:

Okomentovat