A patří-li někomu, tož patří noci

Neboť i Chinin je nebe se všemi hvězdami.

Páteční melankólie nabývá obludných rozměrů. Statisíce lidí umírají na súdánské poušti, aniž by kdy četly Chinin. Je na světě nějaká spravedlnost?

A přitom každý z nás může pomoci, každý může "adoptovat" malé Afričátko a jednou měsíčně mu vytisknout a poslat kompilaci těch nejzávažnějších hořkých sdělení. Leč málokdo k tomu najde odvahu. Jako by nám chyběla síla. A jak nás učí Hvězdné války, když nemáš Sílu, použij aspoň Vidličku.

Proto jsem se rozhodl, že začnu cvičit. Získám sílu a duo HL&TN se mi přestane posmívat. A když se to nepovede, získám aspoň vidličku. Ta také není k zahození, stane se základem mé výbavy. Protože dnes i mladí muži musí přinést něco do manželství, a já se budu ženit co nevidět.*

Jiné události přidávají mé m-kólii poněkud brunátnější karakter. Třeba utajení smlouvy o Grippenech navěky, navěky.** Za to by se mělo střílet. A to mám prosím k militantním řešením daleko. No aspoň rozbít jim hubu by to chtělo.

Anebo víte co, když už jsou ty EP volby, udělejte mi radost. Nevolte špidlíky a já po vás nebudu vyžadovat tu adopci, jo?

___________________
* Protože mezi věrné čtenáře Chininu patří i mí rodičové, kteří takto získávají v podstatě jediné (i když trochu zkreslené) informace o mém pobytu mimo vlast, chtěl jsem je tímto jen trochu pošťouchnout.
** Bystří čtenáři opět zaznamenali citaci z Jiřího Wolkera.

5 komentářů:

  1. koho tedy máme volit - máš pro nás nějaký Symbolický tip? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak samozřejmě bych věděl, ale bohužel jsem si nestihl včas zaregistrovat politickou stranu. A tvůj hlasovací lístek? Patří-li někomu, tož (symbolicky) patří noci.

    OdpovědětVymazat
  3. takže budu volit zelený - zelené noci mám totiž nejraději. symbolicky i skutečně:-)

    OdpovědětVymazat
  4. ENimEN volí jako správný lovec bobrů... Hádejte koho!

    OdpovědětVymazat
  5. Počkej, s tou vidličkou to nějak nechápu... To je nějaká soutěž? Ale pak budeš určitě na roztrhání - silák s vidličkou ve výbavě - a před barákem ti budou stanovat davy vdavekchtivých žen :-))

    OdpovědětVymazat