Znovu do tanečních

Z nedostatku sociálního zařazení do společnosti jsem se přihlásil do tanečních pro pokročilé. Včera večer byla první lekce.

V maličkém sále (naštěstí s parketami) bylo lidí tak zrovna akorát, což bylo příjemné zjištění. Výuka ve francouzštině sice není optimální, ale časem se určitě zorientuju. Zběžně jsem přepočítal muže a ženy - ženy lehce vedly, takže nezůstanu na ocet. Pánové, zadejte se! Francouzsky se používá milé slůvko cavalier. Neznamená kavalír, ale tanečník. Známé páry se brzy zpárovaly, v následujících několika vteřinách jsem si honem ze zbývajících vybral optimální partnerku (nejmladší, nejkrásnější) a už to bylo. Jmenuje se Natalie, je to Francouzka a je docela milá.

Já jsem tam asi také nejmladší a při pohledu na ty stařenky se sportovním duchem, které sem chodí proto, že na ně v aerobicu nezbylo místo, se trochu bojím, jak tenhle kurz dopadne. Jsou docela živelné a radují se jako děti. Tvoří takovou pohodovou domácí atmosféru - stejně jako učitel.

Starší dobromyslný chlapík, o jehož tanečním umění nemám valného mínění. Ale pořád lepší chodit sem než se nudit doma. Oznámil, že každá lekce se bude skládat ze tří částí po třiceti minutách. rock'n'roll, latina, standard. Zdálo se mi to trochu divné, ale nebyl čas nad tím moc rozumovat, protože se přikročilo k zopakování základního rock'n'rollového kroku - a on to byl jive! A hned jsme se přiučili nějaké figury, které jsem neznal, takže teď už jich (teoreticky) ovládám asi osmnáct a všechny se mi pletou dohromady.

Další půlhodina byla věnována čače, tady ovšem je to cha-cha-cha. Proti učitelovým širokým úkrokům protestuji! Čača se přece dá tancovat mnohem elegantněji s krokem na první dobu dopředu a nikoli do strany! Ale všichni vesele hýkali doleva a doprava a já musel vynaložit velkého úsilí, aby mi Natalie nepřepadávala do stran. Žádná nová figura.

A na závěr tango: Jsme v pokročilých nebo ne? Tak proč mají všichni problémy s obyčejným chozením? Cvičili jsme to jak opičky a stejně se jim pletly nohy. Nezvyk: Začínají počítat od pravé nohy slow-quick-quick-slow, já jsem zvyklý na slow-slow-quick-quick od levé nohy. Jedna nová figura: Na druhý quick zpět po směru tance přes další slow-slow, na quick úkrok vlevo a dál normálně.

Žádné komentáře:

Okomentovat