Mám počítač!

Ten Shuttle je tak roztomilý! Ale anabáze pochopitelně ještě nekončí...

Přiběhl jsem radostně do obchodu Micromania a žádal svůj Shuttle. Prodavač se na mě díval nedůvěřivě a pak začal shánět druhého. Ten dorazil asi za pět minut, mezitím jsem mezi různými krabicemi, které tam měli naskládané, našel i svůj Shuttle, takže když přišel druhý prodavač, směle jsem prohlásil, že támhleten Shuttle je můj. Jistě, říká prodavač, vy jste z International School of...
- To nejsem!
- Tak to není váš Shuttle...
- Ale nějaký musí být můj!
- Lituji, to je jediný...
- Ale vždyť jste mi volali, abych si pro něj přijel!
- Tak to je jiná, zavolám kolegu...
Kolega přišel, vytáhl druhého Shuttla ze skříně a bylo to.

A hned jsem utíkal do druhého obchodu, kde si koupím klávesnici a disk. Tentokrát tam byl prodavač, který hovořil anglicky velmi dobře, a tak jsme si ujasnili, že přestože v ceníků, který vyšel minulý čtvrtek, jsou uvedené disky Maxtor, a přestože mi jiný prodavač tvrdil, že tento týden určitě přijdou, tak holá pravda jest taková, že disky nejsou a nikdy nebudou. Aspoň klávesnice kdyby byla, špitl jsem. Poslední kus na skladě, oznámil mi prodavač hrdě a odešel do zákulisí. Vrátil se s prázdnou. Nenašel ji. Ale zase bude, hned za 14 dní! Tak aspoň ten větráček, prosil jsem.

K tomu odbočka: Než jsem se rozhodl koupit si Shuttle, četl jsem snad desítky recenzí. A tak nějak mi z nich vyplynulo, že ten speciální způsob větrání se obejde bez běžného procesorového větráčku. Proto jsem si žádný větráček neobjednával. Ale jak jsem tam tak stál v obchodě, nic nebylo a já zoufale přemýšlel, co ještě potřebuju, najednou mi přeskočil nešťastný neuron a já si vzpomněl, že mi chybí větráček. Není třeba dodávat, že ten uvedený v ceníku pochopitelně nebyl na skladě, ale naštěstí měli v zásobě jiný.

Dojel jsem domů, rozbalil počítač a ujistil se, že skutečně větráčku netřeba, takže jej dneska jdu vrátit. Počítač se skládá celkem jednoduše, pokud se oprostíte od manuálu, který místy selhává (např. předpokládá, že systém větrání není namontovaný, takže jsem dlouho koumal, kam vlastně strčit procesor, až jsem nakonec nalistoval konec manuálu, kde se procesor přikryje větráním - a pochopil jsem.

Přiložena byla dokonce redukce s-video na cinch, takže jsem si hned zapojil televizi. Počítač naběhl, velmi správně nadetekoval, že nemám žádných disků, a žádal o stisknutí F1. Žel, zrovna tahle klávesa mi chybí. Blikající obraz byl na obrazovce třikrát, tak doufám, že to později půjde vyladit.

Odpoledne jdu tedy vrátit větráček, pokusím se tady odchytit nějakou povalující se klávesnici s myší a třeba bych koupil i ten disk. Jenže jaký?

Žádné komentáře:

Okomentovat