Výměna ampulky

Jezdit v tomhle gangsterském městě s nefunkční ampulkou se nevyplácí...

Ochranka u výjezdu z Cernu mě stopla hned první večer. Nesvítí vám levé světlo, mesjé. No však vím, díky za upozornění. Druhý den jsem si vyslechl přednášku na téma, jak je nebezpečné jezdit jen s jedním světlem a že bych si to měl nechat co nejdříve opravit. A naposledy už vykládal i něco o policii. Moc jsem tomu nerozuměl, snad že by mě mohli pojicajti chytnout, nebo že by je mohl někdo zavolat, nebo že už je snad zavolal... kdo se má v tom časování vyznat.

Tak jsem zajel k pumpě, u které nabízejí i drobné autoopravy. Mám takový problém, nesvítí mi levé světlo, potřeboval bych vyměnit žárovku, povídám slečně za pokladnou, která jenom vytřeští oči. Oj oj, to mě moje francouzština po pár týdnech neprocvičování tak zklamala? Zkusil jsem to znovu a ještě jednou, až jsem se uchýlil k názorném výkladu. Ma voiture, líčím své auto. Slečna přikývla. Problém. Mám. Já. Se světly. Lights! vykřikla slečna.

To je ale pakáž, ti přistěhovalci! Francouzsky to neumí a klidně to pracuje u pumpy. Shodli jsme se, že anglicky nám to půjde oběma lépe, já vysvětlil svůj problém, pan servisman pak zašťoural do auta a já za chvíli odjížděl s novou, svítící ampulkou. Zaplatil jsem za ní 10,50 a za práci jsem nemusel platit vůbec nic. Zlatí přistěhovalci!

2 komentáře:

  1. To je komentar k cemu? K pametem Allbrigrihtove? Proc tady?

    OdpovědětVymazat
  2. Petře, i když chybu asi neuznáš.Jmenování pana Žantovského na post velvyslance v Izraeli potvrzuje, že anglicky umí výborně (a určitě i další jazyky). Pan prezident by asi těžko poslal do Jeruzaléma někoho, kdo se nedomluví s jinými politiky.

    OdpovědětVymazat