Nechutné novoroční slevy vedou k nové systematizaci

Kdybych byl malý, chtěl bych být Rusem v Ženevě. Dárky bych dostal sice až začátkem ledna, ale zase dvakrát tolik - většina obchodů tu totiž vyhlásila padesátiprocentní slevy.

A tak pořád přemýšlím: Mám si koupit ten DVD přehrávač za 80 franků? Co tohleto a tamhleto? Že bych vzal nějaké to víno do zásoby? A kolem mě kmitají vozíky naplněné televizory, spodním prádlem a toaletním papírem.

Slevy textilu jsou sice zajímavé, ale nehodlám ztrácet čas zkoušením věcí. Navíc mám tolik oblečení, že mi až přetéká ze skříní. Proti slevám cédéček nic nenamítám, ale už jich mám tolik, že je těžké se mi zavděčit. A přestože v pražském Bontonlandu nemají víc než polovinu CD, po kterých toužím, tady je to ještě horší.

Nejotřesnější ze všech jsou slevy v papírnictví. To je moje noční můra. Chodím kolem všech těch pořadačů, šanonů, průsvitných a děravých umělých hmot, díky kterým se moje papírové království může stát krásnějším a přehlednějším, rozplývám se u každého nového udělátka, na které narazím. Všechno je to tak šikovné! Tenhle šanon, tahle děrovačka, tyhle pořadače... Po půlhodině obvykle omdlím a jak mě tahají pryč, ještě popadnu ještě aspoň jednu dvě věci, a doma pak zlikviduju celý svůj dosavadní systém a předělám ho.

Dřív jsem všechno dával do průhledných fólií. Pak se ukázalo, že mám papírů víc než fólií, že malý šanon nestačí a že ještě něco, co už teď ani nevím. Koupil jsem velké šanony, ale byly jen na dvě díry a fólie se v nich kroutily. Zrušil jsem fólie, ale musel jsem děrovat papíry. Koupil jsem si děrovačku s pacičkou, abych děroval přesně uprostřed, ale někde jsem už zase potřeboval čtyři díry. Zrušil jsem šanony a pořídil si krabice. Ty, které jsem při nové systematizaci nerozšlápl, Ludwig rozlehl. Zavedl jsem šanony, zrušil jsem šanony, dokoupil krabice, zrušil krabice, zavedl pořadače, vyhodil pořadače, doplnil šanony... Za svět krásnější!

Včera jsem zase nakoupil: závěsné desky! Nadepíší se, dají se do takové krabice bez víka a shora se do nich pěkně házejí papíry. Rychlé, přehledné, elegantní. Vytáhl jsem poslední dva šanony, ve kterých částečně udržuju pořádek (protože skoro musím), rozdělil jejich obsah do tří šanonů, něco vyhodil, něco předěroval - a najednou mě zase elán opustil. Několik posledních papírů-sirotků mi zůstalo mimo šanony. Všechny jsem je popadl a nechal je vklouznout do svých nových žlutých závěsných desek s nápisem ZAŘADIT.

Systematizace papírového svinčíku je bezva!

3 komentáře:

  1. to jeste nevis, Ze na Zavesne desky se da opatrit specialni stul se specialnim suplikem, do ktereho se pak Zavesuje jedna basen. Kolega si ho vydupal a od te doby ma na stole cim dal vetsi bordel :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vážení...Obracím se na Vás se svým požadavkem...Potřeboval bych pro své zákazníky pořadače - šanony pro potřeby výsledku své práce. A to nějaké lepší kvality... i zajímavějšího provedení... než obyčejné z tvrdého kartonu...Je možné se prosím někde podívat na nějaké vzorky, které máte momentálně ve své nabídce a okamžitému prodeji...???Jsem z Prahy, takže tedy v tomto regionu...Prosím pěkně o brzkou odpověď...Děkuji...S pozdravemZdeněk Pecka731 582 525

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, nabízíme pouze tu nejlepší kvalitu, máme žluté, modré ve dvou odstínech a červené, též pozinkované ve stylu art deco a samozřejmě i dnes již klasické proužky.

    OdpovědětVymazat