Vavruška strikes back

Novinář a tanečník Jakub Vavruška ((c) Vavruška osobně) opět zaútočil na Lidové noviny. Ani tentokrát jeho útok nezůstal bez následků.

Poté, co se v půlce prosince veřejně přiznal, že má originální světonázor, už je tu opět, a tentokrát hází světonázor na všechny vysokoškolské studenty. A přestože jsou studenti jen taková pouliční směska, nás oblíbený novinář a tanečník odhalil dva základní prototypy studentů. Jsou to filozofové a kravaťáci.

A co si budeme namlouvat, buď jste jedno, nebo druzí - anebo nic. A kdo bych chtěl být nic? Takže směle do toho, filozofové: Ošoupejte si hnědý kabát, sežeňte si starou zelenou koženou brašnu, nabatikujte si tričko, posypejte se korálkama a vyrobte si vlastní boty. Seznamte se s budhismem, milujte světový mír (ve všech polohách) a chytněte si stopa na Balkán.

Nebo snad chcete být kravaťákem? Mít tričko z Kenvella a chodit do kina? Nebo dokonce do hospody?? (Filozofové chodí zásadně do literárních kaváren!) Být bez sociálního cítění a šlapat přes mrtvoly? I vy hambáři!

Nicméně, i kravaťák Vavruška přiznává, že existují normální vysokoškoláci. Škoda, že nepíšou do Lidových novin.

LN: "Kravaťáci" versus "filozofové"

1 komentář:

  1. velka vdaka za odkaz na osobnu stranku tohoto skutocne vsestranneho cloveka... vyborne citanie. mimoriadny je archiv clankov.

    OdpovědětVymazat