Stanu se dědečkem!

Nebo babičkou, jestli to bude holka.


S příbuzenskými vztahy je to komplikované. Rodiče, děti a sourozence ještě dokážu popsat, ba i denotovat poměrně přesně. Ale běda, když se sestře otce nevlastního bratra narodí dítě!

A neustále jsou mi nějaké ty vztahy podsouvány. Aniž bych se o to nějak zasloužil, už jsem syn, bratr, bratranec, synovec, švagr a možná i tchán, co já vím?

Včera večer mi má sestra oznámila, že Rex už nevyhovuje všem intelektuálním nárokům, které na něj klade, a proto od pondělka nastupuje na předmatečnou dovolenou. To je taková ta dovolená, během níž se chystáte na to, že se stanete matkou. Tak jsem se začal těšit, že se stanu dědečkem, ale ouha, to už je prý zabrané!

Maximálně prý strýček na mě zbyde. Asi budu muset koupit nějaké bonbony.

A protože to bude kluk, konečně mám důvod koupit si to autíčko s radiovým ovládáním, po kterém už tak dlouho toužím. Musím si ho užít, než mi ho ten dotyčný Maxmilián rozdupe.

No jo, jsem z toho úplně rozrušený. Ale možná jsem rozrušený jen z toho, že mi uletělo letadlo. Dnešní rada zní: Na letiště se dostavte hodinu před odletem. Hodinu před příletem už je totiž pozdě.

1 komentář:

  1. Z toho si nic nedělej, moje aktuální maminka byla maminkou ještě než se narodila, ani o tom nevěděla - je o 7 let mladší než já. Ve 30 letech jsem se musel začít dělit o hračky, narodila se mi sestřička, no a když jsme se Stivou donesli zprávu "Budeš prababička! Dcera čeká mimino.", tak nám odpověděla: "No a já jsem ve třetím měsíci." Takže nějakou dobu byla prababičkou v jiném stavu. Někdy naši rodinu popíšu na blogu, až budu mít hooodně času.

    OdpovědětVymazat