Dobrý den, mohu se vás zeptat, koho budete volit?

To víte, že jo! Já jsem slušnej člověk a nemám se za co stydět!

Koho budu volit? Samozřejmě našeho pana premiéra Grosse. Je to hodnej a poctivej člověk a hodněkrát už ukázal, že to s náma myslí dobře, s náma obyčejnejma lidma, víte.

Pan Gross je velkej muž a zaslouží si naší úctu, to teda jo. Co on už pro nás všechno dokázal! Podívejte, já jsem úplně normální, obyčejnej člověk, spořádanej, takovej člověk z lidu, jak my tu tak říkáme. Já chci mít klid, a vo to tu jde především. Klid doma a klid na práci.

A taky nechci žádnou tu kriminalitu, jak se vo ní furt mluví. Tu uliční. Nebo ty tuneláře. A to všechno neni, právě kvůli panu Grossovi!

Protože kdo má dneska miliony? Akorát zloději! Já tady poctivě pracuju a živim rodinu, milej zlatej. A mám snad miliony? Nemám. A když pan Gross slibuje, že všechny milionáře pozavírá, tak je to správný, protože to je nutný, všechny je pozavírat až zčernaj. Von si na ně došlápne, to se nebojte.

A ještě tohle vám řeknu. Já teda du k těm volbám, to zase jo, ale musim se ptát: Komu to jako prospěje? Ne že by volby nebyly důležitý, ale co to stojí peněz! A přece víme, že to pan Gross dělá dobře. Tak proč ho to nenecháme dělat, vést tu naši republiku, abych tak řek? Však to říkaj každej večer v televizi, že to stejně nikdo líp neumí. Šak kdyby nemusel do tý kampaně, tak se moh ještě víc opřít do toho budování, aby bylo ještě líp!

A jak to řikali v tý televizi, fungl novej stadion by se mohl postavit za ty peníze, co stojej volby! Nebo školka pro děti. A pan Gross to dycky tak pěkně říká, že předevšim těm dětem se máme věnovat, tý naší budoucnosti, že jo.

Teda jak už jsem řek, nic proti volbám, já k nim du, ale jestli my to s tou demogracií zase trochu nepřeháníme, víte?


Ne, nebojte, v Bělorusku pořád ještě nejsme...

Žádné komentáře:

Okomentovat