Páteční rozjímání o Kristu

Poté, co se ukázalo, že někteří mí čtenáři mají problémy rozlišit dedukci a indukci, rozhodl jsem se pro osvětu. Nebudu vás bavit, či dojímat. Budu vás vzdělávat.

Vítejte na veřejnoprávním blogu. Existuje Bůh? Tato otázka cloumá naší civilizací. Buďme ale ostřejší: Lze dokázat, že existuje Bůh? Pro odpověď se vydejme do tajuplného světa rovníkových prale éééé do tajuplného světa matematiky.

Dnes si pouze ujasníme základní termíny. Ty úplně základní a pro nás svaté jsou duální pojmy nutně a možná. Říkáme, že něco nutně platí, pokud to lze dokázat (jinak též můžeme říkat: pokud to platí ve všech možných světech). Říkáme, že něco možná platí, pokud nutně neplatí opak, tj. pokud nelze dokázat opak (jinak: pokud to platí v nějakém světě).

Dále budeme mít různé vlastnosti a některé z těchto vlastností budou dobré a některé nebudou dobré.

Dogma na dnešní den je: Z dobra plyne jen dobro. Rozjímejte o něm a přijměte jej za své. Na shledanou u dalšího dílu.

5 komentářů:

  1. tudy vede cesta... Rozjímejme...

    OdpovědětVymazat
  2. No já nevím, ale v tom článku jsem cítil naprosto jasně výzvu k sexu se zvířaty.

    OdpovědětVymazat
  3. to já taky, ale bál jsem se to říct tak explicitně, tudíž jsem to ve svém prvním komentáři jen naznačil:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hle Trpící, chceš poznat dobro? Dobro a zlo je otázkou zraku. A krátkozrací obojího vidí tolik!Tvá prapodstata trpí. Je tu cítit mrtvolný pach a nářek pod tíhou bludu Zlatého telete. Nuž, obrať se k životu a pohřbi svého Boha...což k Tobě se nedostala ona zpráva, jsou snad ještě taková míste kde nezaznělo, že Buh je mrtvý?Chceš zahlédnot vyšší světy? Jak co slepý co ohmatává zdi. Nauč se žít sám, nauč se žít sám se sebou. Nauč se žít.

    OdpovědětVymazat
  5. Nietzsche je mrtvý, řekla Bůh...

    OdpovědětVymazat