Aplikace je rozbitá!!!

Psáno životem, jak se tvrdí v jistých časopisech.

Dnes řešil cernský helpdesk závažný problém. Jeden uživatel poslal na helpdesk e-mail s názvem Chyba v aplikaci!!! a svůj problém popsal těmito slovy: Když zmáčknu F5, nic se nestane!

Zatímco si teď na helpdesku ujasňují, o jakou aplikaci vlastně jde a co by se asi tak mělo stát po stisku F5, my se vrátíme asi o osm let zpátky, do jednoho krásného dne, kdy jsme šli já a můj kamarád předvést naše senzační zápočtové programy za účelem získání podpisu do indexu.

Už ani nevím, co jsem to měl za zápočťák, asi dámu, to bylo tehdy mé životní zápočťákové téma, které jsem mnohokrát s úspěchem udal.

Můj kamarád měl let fraktálovou krajinou. A ono to opravdu lítalo! Dopředu, dozadu, nahoru, dolů, zatáčelo to, a dokonce jste mohli prolétávat i pod krajinou. Examinátor to chvíli zkoušel a pak zákeřně stiskl klávesu B.

Ha!, vyjekl radostně, na B to nic nedělá!

Marně se ho můj kamarád pokoušel přesvědčit, že se program ovládá jinými klávesami. Já už jednou takový program viděl, a tam fungovalo i B, dostalo se mu odpovědi.

Nakonec to dobře dopadlo, kamarád slíbil, že při nejbližší příležitosti zajistí, aby to na stisknutí B něco dělalo, a zápočet dostal. Dokonce i zkoušku udělal. Tentýž dotyčný se na něj před zápisem do indexu podíval a zajásal: To jste vy! Ten s tím nefunkčním B!

1 komentář:

  1. moj prvy program.. basic na PMD... bola animacia (dobre nepocitajme kalkulacku ;-) )proste som namaloval strom a na nom hrusku. nevedel som nakreslit v tej divnej video mape celu postavicku, tak som natlapal postel.za normalnej situacie to urobilo iba to, ze hruska padla do postele a z nej vyliezla noha (cloveka) ;-)co je ale pointa, ze ma zvrhlo tesilo, ked som to ukazoval nasej matikarke, ze to malo utajenu funkciu - ked som hocikedy stlacil shift a 1 (vykricnik) tak okrem toho, ze vyliezla noha, tak smerom nahor rastol penis ;-)tak trochu ma to nasledujuce strojnokodove case poznacilo a v programoch som si nechaval taketo srandicky ;-)na vysokej skole sme programovali aplikaciu pre kvizy a ja zvrhlik som do nej tiez na "vykricnik" dal prezradenie spravnej odpovede ;-)

    OdpovědětVymazat