Už fakt nechci být vizionář

Když jsem loni v září vystoupil na jedné konferenci s tvrzením, že web je k ničemu, jedním ze čtyř mých hlavních argumentů bylo tvrzení, že nelze věřit tomu, že dnes zveřejněnou informaci někdo časem neupraví. Tedy že se může stát, že to, co je dnes na webu, tam za týden nebude, a oficiální zdroje budou tvrdit, že to tam nikdy nebylo, případně tam bude něco jiného a oficiální zdroje budou tvrdit, že to jiné tam bylo od začátku.

Koukali tam na mě jak na blázna, Bubenko a spol. No - a stalo se. Bílý dům poupravil svou starou tiskovou zprávu, aby odpovídala dnešní realitě. Že bych snad měl nějaký pocit zadostiučinění, to tedy opravdu nemám.

Update - odkazy: Different Strings (via Lupa).

6 komentářů:

  1. Ministerstvo pravdy? (G.O.)Tak uz je to tady.

    OdpovědětVymazat
  2. Přidal jsem odkazy.

    OdpovědětVymazat
  3. 2 adam javůrek: koukněte na dnešní lupu

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, zajímavé, že by Bílá labuť zaměstnávala nějakého Winstona Smithe? Budou opravovat také zprávy o přídělu čokolády? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím, pokud ho máte po ruce, přidejte nějaký odkaz, kde jste se o té změněné zprávě dočetl. Je to zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  6. web nie je o nic doveryhodnejsi ako ostatne media.fakt, ze je nieco "vytlacene", "povedane na kameru", este nic nevypoveda o hodnovernosti podavanej informacie alebo o tom, ze hocikedy v buducnosti sa nebude tvrdit pravy opak alebo zamlzovat existenciu podanej informacie.

    OdpovědětVymazat