Ranní běh 22

Mám slabé nohy.

5.03 - 10.23 / 140

Vzal jsem to pomaleji, s jasným cílem vzít tři kola, ale už v sedmé minutě mě začaly bolet nohy, a když jsem doběhl druhé kolo, bolely mě od stehen až ke kotníkům.

Byl bych to třetí kolečko uběhl, ale zítra bych asi nedošel ani pro noviny. Zdá se, že je třeba zařadit do tréninku druhou fázi - posilování nohou. To se dělá docela jednoduše. Ze stoje přidřepnete, abyste měli stehna vodorovně, a zády se opřete o zeď. Pak už jenom čekáte a koukáte, jak vám naskakují svaly.

Jestli to zkusíte, dejte mi vědět, jak dlouho v té poloze vydržíte.

9 komentářů:

  1. a nechtělo by to hlavně pořádný strečing?

    OdpovědětVymazat
  2. Jo? A k čemu to je, takový strečink?

    OdpovědětVymazat
  3. nevím k čemu je to obecně, ale na bolavé svaly mi pořádné protáhnutí vždycky zabralo. a to tak, že příště (pokud jsem protahovala opakovaně) mě už při stejné námaze nohy nebolely...

    OdpovědětVymazat
  4. našel jsem si o tom něco na webu, zkusil jsem to, a má to nevýhodu, že mě to nebaví. :-(

    OdpovědětVymazat
  5. To znám ... nemusíš dělat profesionální strečink, stačí si jen protáhnout trochu nohy a tělo, tak 3-4 minuty a je hotovo ... já po 3 minutách také popadnu dech a jdu domů .. bez strečinku po běhu bych druhý den nevstal ...

    OdpovědětVymazat
  6. Petře, za a/ pokud jde o strečink, vždycky po doběhnutí bys to měl provést aspoň v minimálním rozsahu (stačí za nějakou tu chvíli ohnout nohu v koleni, chytit vzadu za kotník či nárt, přitáhnout k hýždi a držet); b/ odporníci na běh tvrdí, že proti bolestem a ztuhnutí pomáhá buď se po běhu projít (light-varianta), nebo vyklusat (což fakt nepochopím! :o)); c/ raději než toto primitivní statické posilování doporučuji kalanetické dřepíky - nohy od sebe, pokrčit v kolenou, pomalu se pohybovat nahoru a dolů v rozmezí max. 20 cm (plynule, ne švihem). Vypadá to neškodně a lenivě, účinek to však má zásadní; kromě toho to ale neničí klouby tak, jako normální dřepy. Takže tak.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem to zkusil a výsledek je žalostný: 4:45. Myslel jsem si, že dám víc. Ale zas na druhou stranu je to po tom, co jsem skoro měsíc kulhal po utržení nehtu na noze a na nějaké pohybové aktivity jsem mohl leda tak zapomenout.PS: Zajímalo by mě, kolik je normální výkon.

    OdpovědětVymazat
  8. Milý užovko, zcela nepřipravený člověk se obvykle zhroutí do minuty.

    OdpovědětVymazat
  9. To jsem vlastě OK. Ale stejně budu trénovat, abych se zas dostal tam, kde jsem býval kdysi. Zas už budu jezdit na kole a občas si zaběhám... :-)

    OdpovědětVymazat