Lepší se stěhovat, než vyhořet

Vášeň pro precizní tajmink.

Je 7.55 a umývám poslední kousek nádobí. Jen si trochu oddechnu, a už se ozve zvonek a už to jede, už to frčí.

To se stěhuje, a to a to a to, a tohle zůstává, to zůstává, to se stěhuje, sapar, sarest, saparsarest, Ludwig to řeší úprkem, a po pěti hodinách je dílo dokonáno. Následuje hopsání po krabicích zakončené skoro až únavou.

To načasování je ovšem pekelné. Celé úterý jsem se k tomu odhodlával, že musím vydělit věci, které tu zůstanou. Věděl jsem, že to bude trvat dlouho. Ale nějak jsem měl (zcela oprávněně) pocit, že když začnu až večer, a půjdu spát až ve dvě, a pak vstanu už v šest, že to do těch osmi stihnu.

Stěhování do Ženevy probíhalo velice podobně, jen páni stěhováci dorazili o půl hodiny dřív. Tak jsem je poslal balit ložnici, že to nádobí mezitím domeju.

Jenomže tenkrát jsem si nechal jen kufr a baťůžek. Teď mi tu zůstalo věcí až moc. Deset kubíků věcí zmizelo, a já pořád nevím, jak moc mi chybí.

Ale jedno už jsem si ujasnil. Finále se blíží.

5 komentářů:

  1. Anoano, krabice, to je naše... :o) Jsi stěhovací hrdina! Já bych ještě teď seděla uprostřed rozbalených věcí a bezradně vzlykala. :o))

    OdpovědětVymazat
  2. Sakra, asTMO, trochu sebedůvěry! Alespoň blogově-virtuální! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Drahý Mamede, asTMA nese řadu vlastností své reálné stvořitelky! A k nim patří i total chaos and disorder. :o)) Sebevědomí je jedna věc a vědomí skutečného stavu věcí druhá. :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Aby snad nedošlo k nějaké mýlce, já do žádných krabic nic nedával, to všechno stěhováci. Slovní úloha: Jestliže to dvěma profesionálům trvalo pět hodin, jak dlouho by to trvalo mně?

    OdpovědětVymazat
  5. Na řešení takové úlohy nestačím! Je tu příliš mnoho neznámých proměnných. Kupříkladu do kolika zajímavých knih by ses při balení zahleděl, kolikrát by se Ludwig rozhodl, že Ti pomůže, kolik dní bys předtím nejedl a nepil, na kolik e-mailových zpráv bys musel odpovídat, kolik fotografií pózujícího pana hraběte bys musel pořídit atd. atp. Čili výsledek dvakrát podtržený = kdo ví? :o)

    OdpovědětVymazat