Počítáme s procenty

Zase pár senzací při pátku.

Lidovky (čtk, iln): "Proti přijetí euroústavy je podle průzkumu 33,7 procenta Čechů, pro ratifikaci 31,5 procenta obyvatel a 34,8 procenta dotázaných nemá na tuto otázku utvořený názor."

"Jiné rozložení sil panuje mezi téměř třemi pětinami voličů, kteří by o přijímání evropské ústavy přišli rozhodnout v referendu. Více než dvě pětiny účastníků českého plebiscitu, tedy téměř 44 procent, by hlasovaly pro přijetí evropské ústavy."

Zase se můžeme zasmát nad zpřeházením slov (smysluplné je pochopitelně obrácené "téměř 44 procent, tedy více než dvě pětiny"), ale hlavně, co je na tom rozložení sil jiného? Z těch, co mají názor, je pro 48 procent (spočti si sám). Ten rozdíl čtyř procentních bodů je jiným rozložením sil?

Co mi to děláte, Lidovky? Nejdřív ta neuvěřitelná pondělní blamáž Kateřiny Šafaříkové (tvářil jsem se, že to nevidím, jinak bych se musel upsat k zoufalství), opakovaně tyhle nesmysly, do Hospodářek píšou eurooptimističtí studenti FSV, že by se snad brány pekelné otevírati ráčely?

1 komentář:

  1. no vidis. a v literarkach psali federalisti (!) o tom, proc hlasovat NE... tomu rikam teprve to spravne orechove peklo otevrene...

    OdpovědětVymazat