Jak napsat esej

Aby to docvaklo.

Psát eseje, to je velká zábava. Můžete použít velká slova, za která by vás na blogu vypráskali, vytvářet geniální oblouky a nacházet nečekané souvislosti.

Protože když je člověk šikovný (a není nás mnoho, proč si to nepřiznat), dokáže polemizovat i v oblastech, kterým vůbec nerozumí. A tak jsem tedy na německého židovského marxistu nasadil knihy, kterými se obklopuji ve chvílích samoty (totiž Rozpravy s geometrií, Hledání jazyka interpretace a Postmodernismus pro začátečníky), trochu podusil ve vlastní šťávě, dosolil životní zkušeností, a výsledkem je skvost, druhý Koh-i-noor.

To podstatné ovšem je, že jsme tu esej psali dva. A tady nechť softwarové inženýrství zírá. Kdepak dohodnutí nějakého interfejsu, po počátečních neohrabaných pokusech (ona první a třetí odstavec, já mezitím druhý, ty mi ujíždíš, jak ho tam zapracuju?) jsme se prostě dohodli na jednom konkrétním bodu, na jedné špičce jehly, ke které ona dojde a od které já začnu.

Nutno říct, že jsme měli osnovu, bojový plán, za to jí náleží čest a sláva, že to tak šikovně vymyslela. Ale přesto to byl nádherný pocit, když jsem přiložil svůj text pod její a nebylo potřeba jediné opravy, všechno to k sobě sedlo, ba se i prolnulo, a chytrým odkázáním se na počátek to okamžitě budilo dojem kompaktnosti a - proč to nepřiznat - i odlesku jistého moudra.

Zdá se tedy, že - to je ta kouzelná formulka, kterou začínal můj text. Jak důvtipné, jak přesné. Jak okouzlující.

Zdá se tedy, že mě to baví. Slohové práce za úplatu zatím neposkytuji (i když je v tom velký byznys, to mi věřte), ale pokud potřebujete poradit s tématem, které mě bude bavit, jsou vám mé mozkové kapacity plně k disposici.

209 komentářů:

  1. ÉÉÉch... paradox překvapivé písemky?

    OdpovědětVymazat
  2. To mě velmi zajímalo, ale bohužel jsi nějak přestal komunikovat...

    OdpovědětVymazat
  3. Přestal komunikovat? Cákryš, to se omlouvám. Jestli Tě to vážně zajímá, pošlu ti mail.

    OdpovědětVymazat
  4. Sem s ním! Teda ne sem, do schránky s ním!

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby se kšeftovalo jen se slohovými pracemi, více se bojím, že se prodávají výsledky přijímaček. V sobotu jsem psala testy a nekteří je vyplňovali tak rychle, že podle mne museli znát výsledky předem.

    OdpovědětVymazat
  6. A už je to tu zase! Přestal komunikovat!

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj,potřebovala bych poradit s esejí na téma živnostenský zákoník.klara

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Kláro, viděl bych to asi takhle: Na úvod se zamyslíš, k čemu vlastně takový živnostenský zákon je. A nutně dojdeš k závěru, že především nahrazuje morálku. Vzpomeneš dob dřívějších, kdy žádný takový zákon nebyl a živnostníci se sdružovali do cechů, ve kterých si určovali rámcová pravidla. Na otázku, proč se cechy přežily a musely být nahrazeny zákonem, odpovíš jednoznačně globalizací. A na závěr připomeneš, že se cechy přeci jen obnovují. To proto, že a) zákon přes veškeré své vymoženosti nedává dostatečné kvalitativní záruky živnostenské práce, b) cech může působit i jako lobistická skupina, jež se snaží ovlivňovat podobu věcí příštích, živnostenského zákona zejména.

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj,poradil by si mi kde zacit pri psani eseje na tema internetovy obchod ci mobilni telefony?

    OdpovědětVymazat
  10. Jistě. Nejdřív si musíš ujasnit, o čem esej bude. Téma musíš přetvořit v nějaké tvrzení. Třeba: Mobilní telefony jsou špatné. Nebo: V internetových obchodech je budoucnost. Prostě něco, o čem se dá polemizovat, a nejlépe to, čemu sám věříš. Protože následně je třeba, abys pro to své tvrzení nalezl nějaké argumenty. Takže - urči tvrzení, a od něho se pak odpíchneme dál.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, prosím Tě, poradil bys mi, jak začít s esejí na téma "Studená válka"? Vůbec nevím, o čem bych měla psát. Díky moc, Mirka

    OdpovědětVymazat
  12. Neustále už osm dní mi kopou do Kulhánka neznámí grafomani a snaží se mě paralyzovat či dohnat k infarktu. Jak mám na to téma napsat esej, aby se Chew-leakovi líbila víc než ta Šumařova?

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Mirko,studená válka je téma ve svém rozsahu až neuchopitelné. Doporučoval bych ti začít četbou toho dílu Jistě, pane ministře, ve kterém Hacker rozhoduje o zrušení Tridentu. Z těch pár odstavců, ve kterých se řeší, že se ministerský předseda nikdy neodhodlá ke stisku červeného tlačítka, se dá velice dobře odrazit k popisu nesmyslné spirály zbrojení a vzájemného zastrašování.Pokud jsi odhodlána být i trochu kontroverzní, zkus srovnání patových situací studené války s dnešní situací na světové politické scéně.

    OdpovědětVymazat
  14. Milý mČ,tvůj problém nesouvisí ani tak se samotným tématem eseje, tedy panem Kulhánkem, jako spíše s množstvím empatie, které se ti podaří natlačit do literární formy. Principy jsou myslím všeobecně známy: V eseji je potřeba Čulíka ocitovat a citaci obepnout něčím jako "jeden moudrý člověk kdysi řekl", pak se též hodí pomlouvání společných nepřátel, a konečně velmi působivé je osobní vyznání lásky k blistům ("od té doby, co je čtu, se můj život od základu změnil").Pozor, spaní v podomácku vyrobených pyramidách nepomáhá!

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den, nechci vyloženě poradit s esejí, ale mám takový problém: dnes ve čtyři hodiny odpoledne jsem dal želvám osm listů ledového salátu z lednice. Samozřejmě jsem jej nejdřív opláchl pod teplou vodou, aby želvy neměly šok z příjmu chladné potravy. Želvy se však salátu ani netkly. Vidím, že rady se dočkalo mnoho dalších hodných lidí, a proto se odvažuji zeptat: Co mám udělat?

    OdpovědětVymazat
  16. mČ: No jo, člověk by se z toho v lepším případě osypal, v horším poblistl. Čudlíkovi nic nepiš, sklenářského učně kopni do jeho kulhánka! Obávám se, že ať vyplodíš, co vyplodíš, nebude jim to dost - už proto, že je to jiný než schválený názor. Dýchej zhluboka, aplikuj acylpyrin a přečti si znovu některou Kulhánkovu knihu. To Tě utěší.Paželv: Zkus želvám podat místo salátu ledového salát horký. Uvědom si, že dnešním (nebo kterým) dnem přišel do našich krajů podzim. Správná želva přirozeně vyznává makrobiotické zásady a v jiném než letím období syrovou potravu nepojídá.

    OdpovědětVymazat
  17. Milý Paželve,problém je evidentně v onom morálním dilematu, který jsi želvám naservíroval servírováním ledového salátu smíšeného s teplou vodou. Já být želvou, také bych se zdráhal. Jako řešení doporučuji zakoupit salátovou odstředivku a napsat esej na téma Role feminismu ve světě želv.

    OdpovědětVymazat
  18. Prosím poraď mi, jak mám napsat esej o dnešní dopravě a fit centrech???

    OdpovědětVymazat
  19. To má být jedna esej nebo dvě?

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, věděl bys prosím, jak psát esej o mém bytě?? moc si s tím nevím rady..děkuji!

    OdpovědětVymazat
  21. Prosimte co to tam pises ?? LOLO(LOL

    OdpovědětVymazat
  22. Esej o bytě? Má to mít nějaké myšlenky? Nestačil by popis?

    OdpovědětVymazat
  23. Vážně máš super nápady, klobouk dolů...

    OdpovědětVymazat
  24. dobrý den, potřebovala bych naléhavě poradit s esejí na téma: studium ve Finsku - očekávání a rozdíly, a to tak, aby ta esej vypadala, že jsem byla, jsem a studuji ve Finsku... Díky.

    OdpovědětVymazat
  25. -Are you finish?-No... No, I´m Swedish.;o)

    OdpovědětVymazat
  26. dobrý den,potřeboval bych velice naléhavě poradit s esejí na téma Kruhoústí a jejich problémy se sociálními dysfunkcemi Mihulovitých.

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Hanino, esej o studiu ve Finsku ti za drobný manipulační poplatek napíše http://perkele.bloguje.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Milý Kosťo, s tvou esejí ti bohužel poradit nemůžu, protože jsem přítelem rodiny Mihulovitých a jsem z hloubi duše přesvědčen, že žádné sociální dysfunkce nemají.

    OdpovědětVymazat
  29. milý Kosťo, esej o Kruhoústých ti za několik piv napíše http://lobo.bloguje.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Anebo výměnou za tu věc na "D" - psaní za psaní, to je férový, ne?

    OdpovědětVymazat
  31. Díky za reklamu :)To Hanina: Účtuji si 50 Kč/normostranu :)

    OdpovědětVymazat
  32. To perkele: dík za ochotu, bohužel termín už je pryč. Takže třeba příště, na nějaké jednodušší téma, něco jako "Je masturbace pavouků substitutem normální reprodukční kohabitace, nebo je její integrální součástí?"... :)

    OdpovědětVymazat
  33. To perkele: dík za ochotu, bohužel termín už je pryč. Takže třeba příště, na nějaké jednodušší téma, něco jako "Je masturbace pavouků substitutem normální reprodukční kohabitace, nebo je její integrální součástí?"... :)

    OdpovědětVymazat
  34. ahoj, poraď mi jak na esej " mravně živá bible - láska jako etický princip " jde o vztah člověka k člověku z pohledu mravnosti...jak je pojímána láska v evangeliích dle křasťanů....díky moc

    OdpovědětVymazat
  35. zdravím! Nutne bych potreboval poradit s eseji na tema: "Zjednodusují IT cloveku zivot a prinaseji mu stesti?"Fakt nevim jak zacit diky moc za radu...

    OdpovědětVymazat
  36. Rada pro všechny, kdo se trápí s esejemi - na serveru mageo.cz je pár fajn lidí, kteří poraděj!

    OdpovědětVymazat
  37. MB: No jo, to je nápad, ty jsi úplný gigant! :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Milý Hanzi, chceš tu esej pozitivní nebo negativní? Napsat se dají pochopitelně obě...

    OdpovědětVymazat
  39. Milý Milane, téma tvé eseje je komplikované. Předpokládám, že sis evangelia důkladně přečetl. Pozor, i když popisují stejný příběh, jsou odlišná! Téma lásky je v nich ale pojímano obdobně, jedná se o lásku k bližnímu. Láska jako etický princip pak značí určitý morální kodex, kterým se řídíš či se snažíš řídit. Nebál bych se začít esej zostra, příkladem všedním, obyčejnou loupeží či vraždou, jakých se dnes dějí tisíce, a položit si řečnickou otázku - jak by zachoval správný křesťan? Záměna kamene za chléb je totiž také součástí této lásky. Má takový přístup k člověku šanci na přežití? Nezapomeň uvést nějaké podobenství.

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj prosím Tě mohl by si mněporadit jak mám napsat esej na téma Vliv první světové války na mladou generaci? Mám čerpat z knihy Na západní frontě klid, kterou napsal Erich Maria Remarque. Dík pro Tebe to bude určitě hračka.

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj prosím poraď mi jak napsat esej na téma POLITIKA A POLITOLOGIE aneb zamyšlení jak politik ovlivňuje politiku a politika politologii.Díky moc

    OdpovědětVymazat
  42. Chlapci a děvčata, rád vám pomohu, ale pište prosím též, kolik je vám let. Třeba pro chápání pojmu mladá generace je to důležité. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  43. (42) Vůbec mě nenapadlo ,že věk rozhoduje,ale teď jsem si uvědomil,že každá věková kategorie má jiný pohled na svět.Martin(31)

    OdpovědětVymazat
  44. Zdarec! Prosím,Prosím, ,Prosím,Prosím,Prosím,Prosím,........No, potřebovala bych poradit. Mám napsat esej na téma: Čím mě obohacuje-neobohacuje četba knihy. Stačilo by jenom něco poradit, trochu popostrčit, protože já a slohy to nejde dohromady.(jo, je mi 18, asi to nemusí být nic světoborného.Dík moc Pája

    OdpovědětVymazat
  45. Petře,jsi tam????????Martin 31

    OdpovědětVymazat
  46. Nechceš mi napsat něco o pedagogickém systémy J.A. Komenského? :-D Stačí tak na stánku.

    OdpovědětVymazat
  47. Martin 31? Ten věk je pravý? A nestuduješ kupříkladu sociální pedagogiku na PdF MU nebo něco podobného?

    OdpovědětVymazat
  48. Našla jsem náhodou tuto suor stránku a koukám, že tu každý prosí o pomoc i já bych menší radu potřebovala jen nevím je-li to možné nevím si rady s esejí ale má trošku jiný název než se tu dočítám je to o posuzování vlivů na životní prostředí to bude asi problém že, předem děkuji za odpověď jó věk 22

    OdpovědětVymazat
  49. Našla jsem náhodou tuto suor stránku a koukám, že tu každý prosí o pomoc i já bych menší radu potřebovala jen nevím je-li to možné nevím si rady s esejí ale má trošku jiný název než se tu dočítám je to o posuzování vlivů na životní prostředí to bude asi problém že, předem děkuji za odpověď jó věk 22

    OdpovědětVymazat
  50. potrebuji poradit s eseji na tema : Tri veci, ktere bych zmenil ve svete, kdybych mel tu moc.

    OdpovědětVymazat
  51. ahoj potřebovala bych poradit s esejí na téma-Rozdíl mezi psychologií a psychiatrií..děkuji

    OdpovědětVymazat
  52. Prosim poradil bys mi jak napsat esej na tema Franz Kafka a muzeum F. K. ? co vsechno to musi obsahovat? prosim na mail....

    OdpovědětVymazat
  53. Koukám, že se ti ta živnost dobře rozjíždí ;-) Nepatříš náhodou mezi ty důchodce, co za skromnou úplatu napíšou seminárku?http://lidovky.zpravy.cz/ln_domov.asp?r=ln_domov&c=A051205_075217_ln_domov_blh(ehm, doufám, že ten odkaz projde cenzurou)

    OdpovědětVymazat
  54. Ten věk je pravda.Studuju dálkově VŠPSV v Kolíně politologie a společenské vědy.Potřeboval bych nějakou osnovu,nebo alespoň nápad a postrčit v před.Nejsem žádnej řečník.Bohužel Dík předem

    OdpovědětVymazat
  55. Mám prozbu, mám napsat esej na téma: Místo kde žiju, co na něm mám rád a co nemám...poraď mi, nevim vůbec o čem a jak psát??

    OdpovědětVymazat
  56. Tak tedy v rychlosti:Hedvika: První světová mě nebaví, promiň.Martin: To je komplikované. Co třeba vytáhnout z minulosti nějaké slavné politiky jako velké vzory? Takový jeden silný politik může stát u zrodu nějakého politologického pojmu až fenoménu (tchatcherismus).Pája: Srovnej knihu s filmem, to je nejjednodušší. Ve filmu je obraz daný, při četbě můžeš víc fantazírovat. Běžící čas si film určuje sám, u knihy ho určuješ ty (kde se zastavíš, co přeskočíš).loar: Zdůraznil bych zejména trestání učitele učitelem.Raduška: Vyšel bych z různorodých závěrů různých vědců a postavil to na tom, že životní prostředí zkoumáme tak krátce, že toho o vlivech moc říct neumíme. Zaměřil bych se globální oteplování a blížící se dobu ledovou.Luk: Tři věci si jistě vymyslíš. Esej z toho uděláš rozepsáním proč sis je vybral a k čemu by to v důsledcích vedlo. Vyber si třeba věci, které vypadají zdánlivě špatně a nakonec se ukáží jako dobré, nebo věci, které se navzájem podporují (synergie).Niky: To není téma na esej, odpověď nalezneš ve slovníku cizích slov.Tasemnice: Esej musí obsahovat především nějakou myšlenku. Muzeum FK bohužel neznám.Bohouš: A kde žiješ?

    OdpovědětVymazat
  57. ahojky, pomohl by mi prosím někdo s esejí na téma sláva????

    OdpovědětVymazat
  58. Moc bych ti chtěla poděkovat za návrh esej se zdařila a tvoje stránky jsou super i ty působíš moc ochotně fa´kt moc děkuju

    OdpovědětVymazat
  59. Přeji hezký dobrý večer...Ráda bych se připojila s prosbou o radu. Mám naspat esej o filozofické knížce německého autora Oswalda Spenglera.Zajímalo by mě, jak postupovat.Děkuju. :-)

    OdpovědětVymazat
  60. ahoj, mám problém s vytvořením eseje na téma světové biomy.kdybys našel kousek času ve svém jak tak čtu už dost nabitém životě, byla bych strašně vděčná.dík

    OdpovědětVymazat
  61. kdyby se ti nelíbilo toto téma tak ještě musím napsat esej- co si chci zvolit za svůj obor na škole kde jsem a ceho chci vlastně v oboru dosáhnout.abych pravdu řekla sama nevím co chci dělat, jsem teprve v 1 semestru na biole.ale asi parazitologii nebo zoologii,tak vůbec nevím:)

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj.Potřebovala bych poradit jak napsat esej na téma: Co ám dala antika.Doufám že si uděláš trošku času a pokusíš se mi poradit.Byla bych ti moc vděčná. Míša

    OdpovědětVymazat
  63. ahoj Petře, jsem fakt zoufalá(ne líná)už na základní škole mi dal problém něco trochu smysluplného napsat, bohužel.pokaždé když už něco na ten papír ze sebe vymáčknu tak to stojí za starou belu.prosím prosím podíváš se na tojana

    OdpovědětVymazat
  64. a je mi 21, což jsis asi tak nějak přibližně odvodil, když jsem v 1 semestru.

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj poradis mi prosim kde a jak bych mela zacit pri psani eseje na tema parazitismus???a nevis kde by se to dalo na netu najit???predem dekuji priteli pa lucik

    OdpovědětVymazat
  66. ahoj potřebovala bych bych nutnou pomoc. absolutne nevim jak se pise esej a mam ji sesmolit na tema znackove zbozi a jeho vnimani mladymi lidmi. nemuze nekdo helpnout???? plis!!!

    OdpovědětVymazat
  67. Fišerová Denisa12. ledna 2006 v 15:31

    Nevím jak mám začít psát esej o pedagogickým přístupu k dětem s poruchami chování.kdo mi pomůže,děkuji.Studuji speciální pedagogiku v Brně,dálkově,což je trošku problematické. Jmenuji se Deborah.

    OdpovědětVymazat
  68. Trochu mě udivuje, že člověk studující VŠ není schopen napsat esej a hledá pomoc na internetu. I když...dálkaři brněnskýho pajdáku jsou kapitola sama pro sebe ;o)

    OdpovědětVymazat
  69. Mě zase udivuje, že lidi hlásící se na vejšku si nechavajípsát eseje od nekoho jiného ... viz Moňulka

    OdpovědětVymazat
  70. Potřebovala bych poradit s tématem "znackové zbozi a jeho vnimani mladymi lidmi", jak to zformovat atd. Budu veice ráda za každou radu.Děkuju.Naschle

    OdpovědětVymazat
  71. Dobry den, potrebovala bych poradit s tematem na esej zdravotnictvi....postaveni a odpovednost jednotlivce v teto oblasti verejne politiky....nebyla by nejaka radicka?Dekuji predem

    OdpovědětVymazat
  72. nazdárek pořeboval bych poradit jak psát esej o renesanci(o době).nevím si vůbec rady předem děkuji

    OdpovědětVymazat
  73. To je zase žádostí, nějak vás přestávám stíhat.Klárka: Esej na téma sláva patří k nejjednodušším! Stačí sáhnout po nějakém citátu o slávě a napsat, že s ním souhlasíš (nebo nesouhlasíš) a proč a vtipně to doložit nějakým příkladem. Co třeba Schopenhauer: "Sláva je něco, co se musí vyhrát - čest je něco, co se nesmí ztratit." Nebo Puškin: "Sláva je jasná záplata na hadrech."Lenča D.: Knížku si přečti. Vytáhni z ní jednu až tři myšlenky, které se ti zdají podstatné. Rozepiš, proč se ti zdají podstatné a zda s nimi souhlasíš.Žabža: Nevím, co jsou světové biomy!Míša: No co by nám dala antika - umění hmotné i nehmotné, vědu a jistotu pádu a zatracení.Lucika: Nejlépe začít od definice a pak hledat paralely (parazité v přírodě, ve společnosti, v lidských vztazích).Moňulka + Lenin: O značkovém zboží se občas objeví i něco v denním tisku. Můžeš připomenout sociální problémy těch, co nejsou free, cool, in, nebo třeba ovlivnění celebritami a ikonami značkového zboží.Fišerová Denisa: A jak si myslíš, že by se k nim mělo přistupovat? Máš-li nějaký názor, začni psát o něm. Nemáš-li, odlož psaní a přikroč ke čtení odborných knih.Markéta: O tom se přece píše v novinách pořád, stačí si všímat.Dzera: Stačí se vhodně specializovat. Renesance a dnešek - rozdíly, shody? Nebo třeba renesance a středověk - východiska, problémy.

    OdpovědětVymazat
  74. AHOJTE VSICHNI.MAM OBROVSKY PROBLEM.HLASIM SE NA VYSKU,KDE PO ME CHTEJI VYPRACOVAT ESEJ,ALE JA VUBEC NEMAM PONETI JAK NA TO.POMUZE MI NEKDO?PROSIM,PROSIM...

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj, kdyby vás někoho napadlo něco (cokoliv), co by se dalo použít do eseje na téma Absurdita (v rámci autorů: Kafka, Gombbrowitz, Shulz, Hašek), rozsah: 10 stran, tak prosím písněte. Budu rád za jakýkoli postřeh, vlastně za cokoli. Roman

    OdpovědětVymazat
  76. nebyla by prosim strucna rada jak napsat esej na kulturni zivot v usa ('70, '80, '90)diky moc

    OdpovědětVymazat
  77. zdar, mam napsat esej na tema: "trest smrti", nemoh bys mi nejak poradit co a jak tam mam psat?? dik za odpoved. :)

    OdpovědětVymazat
  78. Help ! Kdo mi pomůže napsat esej na téma " Má cesta k učitelství ". Dělám přijímačky na VŠ.

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj, mam zadano tema pro esej, ktere zni. "Reality show a jeji vyuziti v ruznych formach marketingove komunikace." Potreboval bych pomoci s rozjezdem. Diky. j

    OdpovědětVymazat
  80. Potřebovala bych pomoc s esejí téma "vražda", jestli by někdo věděl tak mi pls napište na e-mail! předem dík

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj, potrebovala bych poradit s eseji na tema: "Poezie je kvetenou ducha, vodstevem a horstvem ducha, jeho oblohou...je jednou z forem lidskosti", vubec nevim co s tim, nic me nenapada, uz jenom proto, ze poezii moc nerozumim

    OdpovědětVymazat
  82. Ahojky, potrebovala bych nutně poradit s esejí o architekture. Sem drobatko v casové tísni a hlavně uplně bez inspirace...

    OdpovědětVymazat
  83. Mám za úkol napsat esej na téma "Terorismus jako aktuální problém globální společnosti", může mi, prosím, někdo poradit jak na to? Prosím o odpověď na e-mail. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  84. I ja potřevuju esej na tema ,,Rodiče a děti, láska a boj,, Nejlepsi by pro me byl nějakej odkaz a bohuzel to potrebuju do zitrka,to sem si asi moc nepohomla co? Když byste na něco přišli můj e-mail je k dispozici.Předem dík

    OdpovědětVymazat
  85. Mam do zajtra odovzdat esej a neviem ako to mam zvladnut ked mi tam este chyba nejaka literatura. Robim esej Spoločenské východiská výchovy. help meeee!!!

    OdpovědětVymazat
  86. Ahoj,to jsou stránky, nestačím se divit, ani já nevím, jak napsat esej a zábava to pro mě už vůbec není. Moc tě prosím o pomoc. Téma eseje je Regionální rozdíly a lokalizační rozhodování podniků anebo České podnikatelské prostředí a podnikání po vstupu do EU. Máš můj obdiv. Děkuji za cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  87. Mám psát filozofickou esej o nějakém filozofickém díle. No vybrala jsem si Filozofický slovník od Voltaira, ale moc mě to nejde. Proto prosim o pomoc kohokoli. Pokud máte něco k tomu napište mi. Dík.

    OdpovědětVymazat
  88. Ahojky schanim nekoho kdo by mi mohl napsat esej po povalecne mode okolo 2500tisice slov.sem v recku a nemam zadny materialy.Dobre zaplatim.

    OdpovědětVymazat
  89. A co takhle esej na téma film jako politika?

    OdpovědětVymazat
  90. ahoj P~O, to je ale překvápko :) víš vůbec, že jsi v gůglu druhý na dotaz \"esej\"? :) ne, že bych se chtěla řadit k tomu zástupu zoufalců - a to nemyslím pejorativně - kterým to nepíše, zkrátka jsem jen nikdy nepsala esej _na knižku_, tak jsem hledala inspiraci, a naštěstí našla, děkuji :-) možná na nějakém dalším blogerském srazu zase na viděnou...

    OdpovědětVymazat
  91. Prosím,jak bych měla napsat esej na téma PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA? (vlastní zamyšlení..)Nějak si s tím nevím rady..Předem děkuji za odpověd\'

    OdpovědětVymazat
  92. Ahojda, potřebovala bych poradit s esejí na téma \"uplatnění databázových systémů v oblasti verejné správy\". Vůbec nevím jak nato, tak kdyby měl někdo nějaký nápad, tak sem s ním. Moc děkuji

    OdpovědětVymazat
  93. Ahojda, potřebovala bych poradit s eseji na téma \"uplatnění databázových systému v oblasti veřejné správy\". Moc děkuji

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj, potreboval bych pomoc s eseji na tema_ Ja a muj sribrny vitr v literature moderny, cokoliv pomuze, predem diiiiiky

    OdpovědětVymazat
  95. Ahojky,potřebovala bych pomoc s esejí na téma proč podnikat v oboru hypoterapie.Předem dík

    OdpovědětVymazat
  96. Choi potřebovala bych pomoct s ESEJI na tema MÁJ-OD MÁCHY prosíím nutně pááčko:-/

    OdpovědětVymazat
  97. achoj potřebbuju to tedko hnedko mám napsat z učebnice esej z článku ale nevím jak na to poradíš pls?

    OdpovědětVymazat
  98. caues, s esejema normalne problemy nemivam, ale nejak sem se na vsechno vykaslala a ted nestiham. nevite nekdo, kdo by mi pomohl napsat eseje v anglictine na temata jeruzalemsky koncil (predmet early church), lhat ci nelhat v pripade ochrany zivota (autority a truth) nebo jakekoliv tema ze sexual ethics. dik za info.

    OdpovědětVymazat
  99. caues, s esejema normalne problemy nemivam, ale nejak sem se na vsechno vykaslala a ted nestiham. nevite nekdo, kdo by mi pomohl napsat eseje v anglictine na temata jeruzalemsky koncil (predmet early church), lhat ci nelhat v pripade ochrany zivota (autority a truth) nebo jakekoliv tema ze sexual ethics z nabozenskyho hlediska. dik za info.

    OdpovědětVymazat
  100. Patricie: 31. října 1914 byla pět mil od Yper prolomena britská linie a 16. bavorský rezervní pluk obsadil zámek Gheluvelt. Protože ale nepřišly žádné další rozkazy, potloukali se tam němečtí vojáci tak dlouho, až zase přišli Britové a Němce vyhnali či postříleli. Jedním z těch vyhnaných (a tedy nezastřelených) byl Adolf Hitler. Čímž je esej o první světové elegantně převedena na esej o neexistenci druhé světové.Kačka: Udělej si seznam údajů, které veřejná správa potřebuje, a vysvětli, že bez db systémů by z toho nutně byl nezpracovatelný guláš. S db systémy je z toho guláš jen nezpracovaný. To není chyba db systémů, to je chyba veřejné správy. (Což je obecné tvrzení, ve skutečnosti ani nevím, co je veřejná zpráva, ale to tam nepiš.)qqq: Nemám stříbrný vítr, jsem už příliš starý...Denda: Napadá mě, proč nepodnikat v oboru hypoterapie. Shodneme-li se na tom, že účelem podnikání je zisk, nejeví se mi hypoterapie jako dobrý podnikatelský záměr.gabiiiseq: Máj v listopadu? Pojmi to jako paralelu k něčemu: Buď k současnosti (našel by se dnes takový tragický hrdina?) nebo k Fantastické symfonii (duchové a sabat).ahoj: Možná je to překvapivé, ale když nevím, o jaký článek jde, tak poradit opravdu neumím.mac: Vím. O jeruzalémském koncilu dokáže krásně vyprávět Marigold, o lhaní či nelhaní Mamed a žádné téma ze sexual ethics není problémem pro Enimena.

    OdpovědětVymazat
  101. o diky, pane. bylo by jeste mozne nejaky kontakty? diky moc. m.

    OdpovědětVymazat
  102. Marigold: http://marigold.czMamed: http://mamed.bloguje.czEnimen: http://enimen.bloguje.czkontakty najdeš na těch stránkách

    OdpovědětVymazat
  103. Ahoj, potřebovala bych popostrčit, jak napsat esej na téma: \"Zamyslete se nad konkrétními projevy vládního selhání v ČR, moc dík, Katka

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj, potřebovala bych popostrčit, jak napsat esej na téma: \"Zamyslete se nad konkrétními projevy vládního selhání v ČR, moc dík, Katka

    OdpovědětVymazat
  105. Ahoj vsichni...Potreboval bych pomoct s eseji proc podnikat...Nasel by se nekdo?Predem dekuji

    OdpovědětVymazat
  106. To jsme na tom stejně.Píšu esej na stejné téma,taky mi to moc nejde.Nechodíš nahodou na VŠP do Ostravy?

    OdpovědětVymazat
  107. pls mam esej na tema: mobil jako dudlík!!! urcite zajimavyyy ale vubec newim jak zacit!!

    OdpovědětVymazat
  108. ahojky,můžeš mi prosím poradit co napsat do eseje na téma \"etický kodex pracovníka\"?

    OdpovědětVymazat
  109. ahojky,můžeš mi prosím poradit co napsat do eseje na téma \"etický kodex pracovníka\"?

    OdpovědětVymazat
  110. Musím napsat esej na téma džihád a potřebovala bych poradit jak takovou esej napsat. Díky Petra

    OdpovědětVymazat
  111. Semerakova Katerina4. prosince 2006 v 21:55

    potřebovala bych poradit jak napsat esej na téma Kriminalita mládeže..prosím.dík

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj...Potřebovala bych poradit, jak napsat esej s názvem \"Mladí lidé v našem městě\" a ještě k tomu anglicky...Nenašel by se nějaký dobrák, který zvládá angličtinu i češtinu???Prosím

    OdpovědětVymazat
  113. Ahoj, potreboval bych poradit, jak napsat esej na téma \"Obrana Sókrata\". Pokud si knihu nečetl, asi mi těžko poradíš. Mohu tak jen doufat, že ji znáš. Předem díky

    OdpovědětVymazat
  114. ahoj.. predem moc dekuju za odpoved. potreboval bych poradit s eseji - proc podnikat?:).. dekuju moc

    OdpovědětVymazat
  115. Ahojky, potřebovala bych poradut s esejí na téma Soičasný ideál ženské krásy.děkuji šlo by to jěště dneska ?

    OdpovědětVymazat
  116. Ahoj,potřebovala bych poradit co s esejí na téma politik(jaký by měl a neměl být,máme se mu plést do soukromí?).Moc prosím....

    OdpovědětVymazat
  117. Ahoj,potřebovala bych poradit co s esejí na téma politik(jaký by měl a neměl být,máme se mu plést do soukromí?).Moc prosím....

    OdpovědětVymazat
  118. Dobrý deň,potrebovala by som pomôcť s filozoficko-pedagogickou esejou.Zoznam predpísanej literatúry mám. Aj som ochotná ju preposlať. Má to byť min. zo 4 zdrojov. Mám z toho hrúzu.Alena

    OdpovědětVymazat
  119. Ahoj prosím poraď mi jak napsat esej na téma POLITIKA A POLITOLOGIE aneb zamyšlení jak politik ovlivňuje politiku a politika politologii. Vím, že už tady jedna taková prosba byla, ale zkus mi taky pomoct. Díky moc

    OdpovědětVymazat
  120. ahojíík, potřebovala bych pomoct s rozjezdem, mám napsat esej o tom, proč se lidé dívají na reality show, byl by někdo tak hodný a poradil mi? děkuji moc předem!

    OdpovědětVymazat
  121. potreboval bych poradi s tematem informacni systemy ve spolecnosti.. diky!

    OdpovědětVymazat
  122. ahojik:) Mocky bych potřebovala poradit s esejí, kterou mám po víkendu odevzdat. Témata máme 4: Víra, Spravedlnost a bezpráví, Barva pleti a Významná osobnost v dějinách lidstva. Jsem absolutně časově na dně a bez nápadu. Moc by mi pomohl alespon ždibíček rady, co a jak mám udělat atp... moooc kujuuu:)

    OdpovědětVymazat
  123. ahoj potrebovala bych pomoci s eseji na tema :\"jak ovlivnuje kultura dnesniho moderniho cloveka?\"mam to mit do pondeli,tak predem dik za radu..eliska

    OdpovědětVymazat
  124. Zdravim, musím zpracovat esej na téma \"účinky technik sebeobrany na lidský organismus\" pokud mi může někdo poradit kde mám hledat inspiraci a jak nato, tak budu vděčnej, díky Honza..

    OdpovědětVymazat
  125. Aoj, potřebovala bych pomoct s eseji na téma: Informační systémy ve společnosti.Moc dekuji

    OdpovědětVymazat
  126. Ahojky, prosím o pomoc s esejí: Alternativní zdroje energie a jejich využití v ČR,děkujiii

    OdpovědětVymazat
  127. Ahoj, jelikož jsem ještě nikdy žádnou esej nepsala, potřebovala bych vysvětlit, jak se esej píše (definice typu originální úvaha na filizofické téma mi moc nepomáhají). V čem se esej přesně liší od úvahy (aneb proč nemůžu napsat úvahu a říkat tomu esej)a tak. Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  128. Ahoj, jelikož jsem ještě nikdy žádnou esej nepsala, potřebovala bych vysvětlit, jak se esej píše (definice typu originální úvaha na filizofické téma mi moc nepomáhají). V čem se esej přesně liší od úvahy (aneb proč nemůžu napsat úvahu a říkat tomu esej)a tak. Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  129. Preji hezky den, byla bych moc vdecna, kdyby se mi poradil, jak dat dohromady esej na knihu Teorie osobnosti, Victor Drapela,Dekuji moc

    OdpovědětVymazat
  130. Ahoj potřebovala bych poradit,jak napsat esej na téma Jsou MDG(rozvojové cíle tisíciletí)produktivním přístupem?..nevím si rady,tak písněte prosím..předem díky

    OdpovědětVymazat
  131. Tak jak se pišou ty eseje chodim do 9.třidy anevim jak mam napsat esej do literaturi

    OdpovědětVymazat
  132. Zdravím všechny prosím vás strašně moc, nemáte prosím vás úvahu na knihu Na západní Frontě klid, moc prosím, když tak posslete na mail děkuju moc

    OdpovědětVymazat
  133. Zdravim, mam maly problem.. Esej na tema \"Reforma verejnych financi\" je to sice velic obsahle tema, ale to je prave ten problem.. Vubec nevim ze ktereho konce mam zacit.. Pokud byste meli nekdo nejaky napad byl bych vam moc vdecny.. Dik Lukas

    OdpovědětVymazat
  134. Zdravím,potřebovala bych pomoci s eseji na téma: útěky a toulání. Jde o poruchy chování u dětí či mládeže. Celkem to spěchá,to je můj problém, alekdyby někoho napadlo alespoň jak začít,jak to dál rozvinout, nebo alespoň jak by se mohlo útěky řešit..byla bych mooc vděčná za radu. Díky

    OdpovědětVymazat
  135. Haha, tak to koumám, že tady má docela hodně lidí stejný problém jako já.. Někdo po nich chce esej a oni nemají páru, o čem psát.Nezbývá jen připojit svou prosbu.Řeknu to třemi slovy \"náboženství\", \"cokoli\", \"spěchá\" :)))

    OdpovědětVymazat
  136. Rád bych napsal esej na téma Esej, myslíte že je to možné? Pls poradte...

    OdpovědětVymazat
  137. Rád bych napsal esej na téma Esej, myslíte že je to možné? Pls poradte...

    OdpovědětVymazat
  138. Ahoj, mam napsat esej na nejake tema z trivialni literatury nebo jeji prvky a tak nejak nevim co s tim :)Mohl by mi nekdo prosim poradit ?

    OdpovědětVymazat
  139. Měla bych na něco napsat esej...problém je v tom, že to \'něco\' je trošku širší pojem. Nebo že by trošku víc širší? No, prostě potřebuju nějaký fajnový téma. Takže je vám jasný, o co prosím, že..Prosím, prosím, vymyslete mi nějaký téma. Klidně jich plácněte víc, jedno si určitě vyberu... Mimochodem, je mi 15..

    OdpovědětVymazat
  140. Ahoj zdravím all.Potřeboval bych poradit jak sepsat esej na téma \"Den Země\" mě třeba napadlo tam obsáhnout znečištění vody ...nebo srovnání jaké byli dříve vody plné ryb ... :D Poradíte pls nějak .... nebo alespoň návod co a jak s tim .... Nejradši bych z toho udělal normální úvahu.Díky moc prosím pište na mail

    OdpovědětVymazat
  141. Ahoj, již dva dny sedím a píši esej na téma: Proč chci studovat fotografickou tborbu. Esej má být na 3 normostrany - mám 1 1/2 a nějak mi dochází dech, nemá někdo podobnou esej zpracovanou? Moc děkuji za jakoukoli pomoc, Vladka

    OdpovědětVymazat
  142. Mám poprvé v životě napsat esej (co to je?)na knihu Na západní frontě klid - E.M.R.Poradíte jak to pojmout. Díky

    OdpovědětVymazat
  143. Mám napsat esej o tom jak bydlím, nebo spíš o bytě, prosííím, spěchá to, mohl bys mi poradit? Nikdy v životě jsem esej nepsala...

    OdpovědětVymazat
  144. Ahojky.moc prosim pomozte mi vymyslet neco do eseje na tema socialni prace a tak vsechno kolem toho.Zrovna jsem v prvaku a esej pisu poprvi a vubec netusim jak ji mamm napsat.Jestli nekoho neco napadne tak vam budu moc vdecna!Diky

    OdpovědětVymazat
  145. Zdravím, moc prosím o pomoc při vytvoření eseje na téma Stres dnešní mládeže a jeho zvládání (z pohledu psychologie). Vůbec nevím o co jde u eseje!

    OdpovědětVymazat
  146. Ahoji, chtěla bych napsat esej na téma Židé a holocaust. Nejspíš bych se zaměřila a svým způsobem i odpíchla od filmu Adolfa Radoka Daleká cesta. Ani nevím s čím konkrétně bych chtěla pomoct, spíše by mě zajímalo tvoje uchopení této problematiky, tvé názory a jak by jsi pojal ty esej na toto téma. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  147. Ahoj, je mi 42 let a dal jsem se na školu. Teď mám napsat esej a já vůbec nevím, jak se takový esej píše. Jaký jsou pravidla atd. Mužeš mi prosimtě nějak poradit? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  148. Achoj prosimpotřebovala bych poradit jak ma začit psat esej o tématu Vysoká škola: akademická instituce nebo byrokratická organizace ...moc dekuju a pokud mozno co nejdriv

    OdpovědětVymazat
  149. Achoj prosimpotřebovala bych poradit jak ma začit psat esej o tématu Vysoká škola: akademická instituce nebo byrokratická organizace ...moc dekuju a pokud mozno co nejdriv

    OdpovědětVymazat
  150. Ahojky.Prave se chystam psat esej a vubec nevim jak zacit.Nasla jsem tuto stranku,ale jelikoz tu vidim docela stare vzkazy,tak nevim,jestli mi jeste nekdo odpovi.Moc bych potrebovala prosim pomoc.Téma je \"Mé osobnostně sociální předpoklady ke kvalitní pedagogické komunikaci(sebereflexe opřená o odbornou literaturu).Vubec nevim jak zacit

    OdpovědětVymazat
  151. Ahojky.Prave se chystam psat esej a vubec nevim jak zacit.Nasla jsem tuto stranku,ale jelikoz tu vidim docela stare vzkazy,tak nevim,jestli mi jeste nekdo odpovi.Moc bych potrebovala prosim pomoc.Téma je \"Mé osobnostně sociální předpoklady ke kvalitní pedagogické komunikaci(sebereflexe opřená o odbornou literaturu).Vubec nevim jak zacit

    OdpovědětVymazat
  152. Dobrý večer, líbilo se mi, jak radíte, jak vlstě začít psát eseje....je to dobré popostrčení....proto také prosím o takové posunutí....má esej zní: Obce, její postavení, právní úprava, působnost.Děkuji za odpověďTerezka

    OdpovědětVymazat
  153. Dobrý večer,chtěla bych poprosit o radu.Mám psát esej na téma, souvislosti antické a evropské kultury v oboru divadla.Chtěla bych se zeptat, jak esej vlastně psát, co se týče uvodu,zamyšlení atd.Mockrát vám děkuji a hezký zbytek večera.Míša

    OdpovědětVymazat
  154. Ahojky...Do konce prosince mám napsat esej,na dvě A4,na téma Médiokracie...vůbec,absolutně vůbec nevím,jak napsat začátek,a jak to ukončit,mám z toho už depku skoro:( Poradíš prosím? Děkuju...

    OdpovědětVymazat
  155. Zdravíško. Mám dělat přednášku an téma drogy a profesorka vyžaduje řečnické otázky bohužel nevím jak je tvořit.Pomůžete mi prosím. Děkuji a Krasný nový rok 2008.

    OdpovědětVymazat
  156. Ahoj,scháním informace k eseji na téma \" jak politika ovlivňuje politickou vědu a naopak\" prosím prosím

    OdpovědětVymazat
  157. Ahoj,scháním informace k eseji na téma \" jak politika ovlivňuje politickou vědu a naopak\" prosím prosím

    OdpovědětVymazat
  158. ahoj.. mno pokud nejsou Tvé závity zrovna zaneprázdněné.. celkem by se mi hodila rada jak udělat esej na šílené téma : volila jsem dobře? --- myšleno školu na kterou chodím teprva od září..děkuji:):) (:))

    OdpovědětVymazat
  159. Ahoj,v zoufalosti jsem našla tyto stránky ,které mě snad zachrání ,pomůže mi někdo naznačit jak napsat esej na téma-J.A.Komenský -Vzdělávací systém podle J.A.Komenského?Děkuji

    OdpovědětVymazat
  160. Já tady prosím jen zírám...

    OdpovědětVymazat
  161. potřebuji napsat esej bud o Boženě Němocové,Karlu Hynku Máchovi nebo Karlu Havlíčku Borovském...nemohl by si mi poradit?vůbec nevim jak na to...jak by měla esej o člověku,o jeho životě vlastně yvpadat...díky moc(odpověz prosím na mail)

    OdpovědětVymazat
  162. ahoj prosim vas mam zaukol napsat Ese na tema pohled na svět.. ale vúbec nevim jak to napsat :( poradite alespon uvod?

    OdpovědětVymazat
  163. ahoj... potreboval bych poradit, mám vytvořit esej Má setkání s krásnou literaturou (během studia) ae tech knih jsem moc neprecet tak se bojim ze mi to na 2 strany nevyjde.... zatim dik

    OdpovědětVymazat
  164. Ahojky mám tak nějak psát esej o nešťastné lásce a nevím co znamená esej, jak má vypadat, nikdy jsem ji nedělala, natož abych věděla, kde začít...prosím prosím poradíš?

    OdpovědětVymazat
  165. [152] 03.11.2007, 10:41:00 Denisa - mail Achojte prosim potřebovala bych poradit jak ma začit psat esej o tématu Vysoká škola: akademická instituce nebo byrokratická organizace ...už sem si stáhla materiály,ale nevim jak mám začit,děkuji moc za případnou pomoc

    OdpovědětVymazat
  166. zachraňte mne prosím,řekněte mi hlavní záchytné body pro esej na cokoli obyčejného, z běžného života, abych se chytla. 50 TI letá studentka ( myšlení moc bolí) Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
  167. Ahojky,potřebovala prosím moc radu jak napsat esej na tema: \"Zaměstnanost matek a vývoj dětí\". Mnohokrát předem děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
  168. Ahojky,potřebovala prosím moc radu jak napsat esej na tema: \"Zaměstnanost matek a vývoj dětí\". Mnohokrát předem děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
  169. Ahoj, viděla sem že tu někdo psal o stejné eseji jako já ale numůžu to najít. Téma je: VŠ-byrokratická organizace nebo akademická instituce. Můžete mi poradit kde můžu najít nějakou stránku s něčím co můžu použít...Díky

    OdpovědětVymazat
  170. ahoj, potřebovala bych poradit s filozofickou esejí na téma Bolest nebo na téma Člověk.

    OdpovědětVymazat
  171. Vidím, že autorovi se to vymklo z rukou. Chudák sem už radši ani nechodí. Nikdo neumí napsat esej.. To sme to dopracovali.. Prý elita národa, pchéé :-D

    OdpovědětVymazat
  172. nj...esej bych eště přežila..ale filozofickou? :-D

    OdpovědětVymazat
  173. ahoj, potřebovala bych odpich pro esej na téma konzum! Je to tak široké a já jdu na druhý pokus,první mi vrátili! zoufale prosím, Katka

    OdpovědětVymazat
  174. Ahoj,potřebovala bych poradit s esejí na téma využití inf. technologií, zajímá mě spíš jak má vůbec esej vypadat. Co dát do úvodu, statě a závěru, nebo jestli to má jiný sled...Díky Markéta

    OdpovědětVymazat
  175. Čauky, potřebovala bych poradit s esejí na téma voda. Ani nevím, jak má esej přesně vypadat. Budu moc vděčná, když poradíš. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  176. Ahoj,je mi 42.let a začala jsem studovat, ale dává mi to dost zabrat. Teď zrovna bych měla napsat esej na téma \" kriminalita\", můžeš mi prosím poradit kudy do toho.

    OdpovědětVymazat
  177. Moc prosím, mám psát esej na téma: CO BY SE STALO, KDYBY BYLY ILEGÁLNÍ DROGY LEGALIZOVÁNY? MOŽNÝ MODEL REGULACE JEJICH DISTRIBUCE A DOPAD NA SPOLEČNOST: Z POZICE ZASTÁNCE LEGALIZACEByla bych ráda za každou radu :)

    OdpovědětVymazat
  178. Dobrý den, už to tady asi neprovozujete...ale co kdyby náhodou. Potřebovala bych poradit s esejí na téma: Dvacet let svobody od komunismu-dvacet let svobody k čemu? Budu ráda, pokud se ozvete,ačkoliv po 4 letech v to už moc nedoufám...

    OdpovědětVymazat
  179. Magdaléna Svobodová4. září 2009 v 13:06

    Dobrý den, i já mám domácí úkol. Potřebuji zpracovat esej na téma bossing. Co vy na to? Aspoň náznak. Děkuji.S pozdravem Magdaléna

    OdpovědětVymazat
  180. Nastoupila jsem letos do prvního ročníku na VŠ.Potřebuji napsat esej Stres dnešní mládeže a jeho zvládání (z pohledu psychologie). Díky za pomoc

    OdpovědětVymazat
  181. Ahoj, tak mam pruser :D skuska sa spravi odovzdanim eseje na temu : Servis moucniku pred hostem :D :D Zabite ma ale neviem co do toho napisat ani ako to ma vyzerat, pomoc by sa zisla. Aspon trosku malo niecoho :) dakujem pekne Katka

    OdpovědětVymazat
  182. Ahojky...do zítřka mám mít napsanou esej na téma Životní filozofie Milana Kundery.Nevím si s tím za boha rady.Díky za pomoc!

    OdpovědětVymazat
  183. Prosím potřebovala bych poradit jak napsat esej na téma Já jako pedagog.....prosím

    OdpovědětVymazat
  184. Ahojky,potřebovala bych poradit jak napsat esej na téma ...pedagogika(já vychovatel,či polemizovat s myšlenkou čehokoliv co se pedagogiky týká),jde mi o to správně se nastartovat, s čímž mám trošku problémy, díky Hanka

    OdpovědětVymazat
  185. Prosím o pomoc. mám napsat esej na téma Co je obsahem pojmu odpovědnost? Nebo Stáří a smrt jako filozofický problém.Jsem prvním rokem na VŠ.Poradí někdo?Pište na meil ela73@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  186. Spása, dobré nebe! Mám před sebou dvě eseje- ta jednna na téma národnostní menšiny u nás a ta druhá řídící styly a jejich vliv na výkonnost. plodím tu texty bez hlavy pa paty.Prosím pomozte. díííky

    OdpovědětVymazat
  187. potřeboval bych poradit jak napsat esej na téma:co je to dospělost?děkuji!

    OdpovědětVymazat
  188. jsem čech kdo je víc, jsem čech kdo je míň10. listopadu 2009 v 17:22

    nejhorší téma

    OdpovědětVymazat
  189. Toto je ABSOLUTNĚ PITOMÁ STRÁNKA, KVŮLI TOMU JSEM DOSTAL PĚTKU (5)!!!MOC VÁM DĚKUJU!

    OdpovědětVymazat
  190. Prosím o menší(možná i větší) pomoc - esej na téma globalizace.Díky

    OdpovědětVymazat
  191. Ahoj, prosím o radu s esejí na téma \"Rasismus a mutlikulturní dialog\"

    OdpovědětVymazat
  192. Ahoj, poradí mi někdo jak napsat esej na téma Finančně právní vztahy?Díky

    OdpovědětVymazat
  193. Potřebovala bych poradit s esejí na téma Život mentálně postižených.Děkuji

    OdpovědětVymazat
  194. cau cau...prosimte nemohl bys mi napsat za nakou kacku esej na tema Ma setkani s krasnou literaturou tak na tri strany...hodím ti za ti klidne kilco :D

    OdpovědětVymazat
  195. ahojky, mam napsat esej na tema konfrontace etickych pravnich norem v kazdodenni praxi fyzioterapeuta, nemohl bys mi prosim alespon poradit, jak se esej pise?dekuji

    OdpovědětVymazat
  196. Ahojky,nejsem žádný expert na psaní esejí a proto se obracím s velkou prosbou, mám do konce dubna napsat etickou esej na nějaké téma ve zdravotnictví.Eutanasie už je obsazená. Prosím pomoc s tématem a psaním té eseje. Má mít tak dvě stránky. Díky moc za odpověď a případnou radu

    OdpovědětVymazat