Trable s bílým oblekem

Trable největší: Není slamáček!

Vím, je to tragédie. Ani v Amsterdamu jsem žádný pořádný nesehnal. Ale nevzdávám se. Ostatně ten bílý oblek jsem sháněl šest let.

A je opravdu luxusní, přes veškerá holandská vedra v něm bylo po celé ty čtyři dny příjemně. Holt kvalita se pozná. Dokonce se mi zdálo, že i ty košile od pana Bosse se špiní nějak méně než obyčejné košile za patnáct stovek.

Den před odjezdem jsem si ještě utíkal pořídit doplňky k obleku. Boty z jemné světle hnědé kůže jsem našel rychle, ale najít k nim pak pásek ze stejného kusu dobytka, to už vyžadovalo um. Leč zdařilo se.

Pravidla hovoří jasně: Barva ponožek musí být totožná s barvou bot. A taky nastal opravdový problém. Nevím jak vy, ale mě ty kožené ponožky pořád nějak nejsou po chuti, a bavlněné se zase vyrábějí ve špatných barvách.

Řešení si dovolím prezentovat vzdor mé vrozené skromnosti. Koupil jsem si ponožky béžového odstínu mých tkaniček.

A za čtyři hodiny jsem v Praze.

9 komentářů:

  1. Ten popis ve mě nemilosrdně probudil vzpomínku na postavu pederasta ze Smrti v Benátkách:) Řekl bych, že ten taky kožený ponožky nesehnal.

    OdpovědětVymazat
  2. samozřejmě ve "mně", omlouvám se jazykovým puristům...

    OdpovědětVymazat
  3. Vidim ze se tu nekdo vyzna, tak me snad poradite, kde se da v praze narazit na obchod s obleky.Sem skromnejsi, takze oblek za desitku by mne stacil.Mozna bude problem se svetle sedou barvou....Hodi me nekdo zachrany lano

    OdpovědětVymazat
  4. Tvá otázka je až šokující. Praha je totiž posetá obchody s obleky. Zkus třeba trasu Muzeum - Můstek - Náměstí republiky - Florenc.

    OdpovědětVymazat
  5. Zminena trasa je sice obchody s obleky posita, ale vetsina obchodu na ni nemusi nutne splnit ani jednu z podminek- to jest vysokou kvalitu, ani relativne nizkou (az ostudne plebejskou) cenu do deseti tisic czekorun. Po pravde, vetsina obleku sehnatelnych na zminene trase bude stat dva az trikrat vic, a cenou budou srovnatelne se sortimentem proslule Jitony ci O.P. Prostejov.V zadni ulicce za mustkem (zasity vchod do metra A Mustek) je zakazkove krejcovstvi me nezname kvality, a na Jungmann platzu je Boss, ktery je, zda se, narozdil od toho v Parizske obsazen kvalifikovanym personalem. Jinak s jistou davkou studu priznavam, ze jsem sehnal pomerne koukatelny oblek ve sleve za 3500 v Sunset Suits. Na neco se na tech maturitnich plesech mladsich znamych zvracet musi, a neni duvod, aby to odnasela nejaka slusna znacka, ktera by beztak osazenstvo vetsiny maturitnich plesu jenom zahanbovala. Prijit oblecen lepe nez ten, kvuli kteremu se ten galavecer vlastne porada je konec koncu velike paus fax.

    OdpovědětVymazat
  6. ehm...srovnatelne s Jitonou a prostejovem budou pochopitelne kvalitou, nikoliv cenou...perdónez moá

    OdpovědětVymazat
  7. zdravim rad bych se zeptal chci si koupit bily oblek a uz ho mam i vybrany a i kosili a kravatu a boty ale ten bily oblek sem si chtel vzit na svuj maturitni ples a znejistil jsem jestli je to spolecensky pripustne jit v bilem obleku na maturitni ples?predem dekuju za odpoved

    OdpovědětVymazat
  8. Jestli je maturitní ples ráno nebo odpoledne (a nejlépe na pláži) je bílý oblek OK. Na večer se ovšem hodí jedině tmavý oblek, tj. nejlépe antracit nebo námořnická modř (nemám rád černé obleky) a k němu bílá (nebo např. bleděmodrá) košile bez vzorku a černé kožené polobotky formálního střihu. P.S. Ponožky mají mít barvu kalhot nikoli bot.

    OdpovědětVymazat
  9. navštívila jsme tyto stránky...ještě ,že jsou mezi námi lidé ,které eseje baví asi si za pár týdnu budu muset napsat o radu ...uz predem dekuji

    OdpovědětVymazat