Z čeho nejsem nadšen (a naopak)

Jmenuj pět věcí, z nichž jsou tví přátelé nebo lidé z tvé společenské vrstvy nadšeni a ty ne.

Je to pochopitelně strašná ostuda, že se o tom musel nejdřív zmínit Ondřej Štindl v Lidových novinách, abych se o této údajné hrátce amerických blogů dozvěděl i já. Ale co nadělám, mrtvá média mě svírají.

Nejdřív mě napadlo, že nic takového neexistuje. Ta uniformita! Když jsem se ale prokousal tím článkem až nakonec, zjistil jsem, že je to vlastně docela jednoduché, pokud se člověk drží kultury. Tak jsem vymyslel první bod, druhý a třetí se hned nabídl sám. Čtvrtý a pátý zatím nemám, což fikaně nahrazuju třemi body opačnými.

Tak tedy, z čeho nejsem nadšen a mí společensky přijatelní přátelé jsou:

1. Úroveň české hudby. Nesnáším většinu české hudební scény, protože neumějí zpívat, neumějí hrát, neumějí obojí, zpívají o blbostech, a/nebo se (tím vším!) ještě chlubí. Spadají do toho Plastici i Nohavica. Zejména z folku se mi zvedá žaludek. Jediné tři koncerty, na které bych šel (tj. jsou na stupnici od snesl bych je až k rád bych vidoslyšel): Radůza, Kočičková, Sdružení rodičů a přátel RoPy.

2. Zřejmě souvisí s bodem jedna: Hraní na kytaru u táboráku. Plameny, praskání, unylé pohledy, marná snaha naladit kytaru, ještě marnější snaha sladit dvě kytary, dohadování se nad výběrem písně, zahraj tohle, zahraj tamto, druhou sloku neumím, půjč mi kytaru, umím vybrnkat kousek jedný písničky.

3. Voda. Taková ta co teče a vy sedíte v loďce a voláte ahóóój! Brrr. Včetně knížek Zdeňka Šmída a podobných radovánek.

A teď naopak, z čeho jsem já nadšen a ostatní ne:

1. Politika a právo. Baví mě se tím brodit, sledovat, pročítat předpisy.

2. Souvisí s bodem jedna: Vyplňování daňového přiznání.

3. Mahler. Gustav.

~

Přidali se: adbar, anjin-san, fiksu pojka, gotcha, hroschik, plavovláska, rose a další, o kterých nevím.

9 komentářů:

  1. gratuluji ti, právě jsi se stal teoretickým homosexuálem!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, kam si mám přijít cenu vyzvednout?

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnášíš folk, projížďky na loďce, praskání táboráků a ladění kytar... no zřejmě máme co do činění s počítačovým virem. Jsi-li přesto živá bytost nalaď si kytaru a nastartuj loďku jo a nezapomeň rozdělat ohýnek kdyby jsi vzteky skočil do šumící vody a bylo Ti zima. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skutecne nesnasim psani rekaci pod clanky na netu...Nicmene identita gape mne k tomu vyprovokovala. Takze: Byt ziva bytost jeste nutne neznamena, mit zkazeny vkus. Hrani na kytaru u taboraku je opravdu naprosta zoufalost. Jelikoz je to strasne casto spojeno s naprostym neumetelstvim, stupidnimi texty a pseudoromantikou. Sjizdeni vody...Tak pokud je cilem sjizdeni vody "dojet do Krumlova, zapadnout do Rumysi diry a dat par piv", pak skutecne...to rad prenecham jinym. Jina vec je sjizdeni jarni vody, horni toky rek na Slovensku ci v Alpach. Proste nemam rad masovost.

    OdpovědětVymazat
  5. Nicmene...Uroven ceske hudby... Co treba Umakart? Co Moimir Papalescu and the Nihilsts? Co EOST? Co Khoiba? Co Sunshine? Co Bittova? Co Tata Bojs? Co lide jako je Floex, Juanita Juarez? Co Here? Atd...

    OdpovědětVymazat
  6. cena je k vyzvednutí tuto sobotu v klubu termix

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji, po landovském postu na Gramci se lapačem a vybíječem volných radikálů, které by jinak poletovaly netem a mohly někde vyvolat nebezpečnou flamewar, stal i Chinin!Ještě napiš na Agenta třeba něco o Jediném Nejlepším CMS blogů, načež budeme moci celou doménu uložit do olověného kontejneru a zakopat na Vysočině, zatímco na internetu zavládne klid a mír.

    OdpovědětVymazat
  8. Ale to přece není poprvé... :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Viktor: Ne ne, to není můj talíř.

    OdpovědětVymazat