Dej si bacha na Rusko

Přečtěte si rozhovor s Jaromírem Štětinou o Čečensku a Putinově Rusku.



"Rusko se prostě své imperiálnosti, která trvá už tři staletí, nezbavilo. Nechce ztratit Kavkaz a především kaspickou ropu. Vzpomeňte si za několik hodin nebo za několik dní na to, že jsem vám říkal, že teď je na řadě Gruzie. Gruzie, kudy má vést ropovod. Bude to útok na Pankiské údolí, o kterém Rusové říkají, že jsou tam teroristické jednotky."

"Od 1. září mám strach. To, co se odehrává... Jsme na hraně vypuknutí třetí světové války."

"Nesmíme mít strach jen z Ruska. Musíme mít zároveň strach o Rusko. Rusko si ještě neprodělalo to veliké pokání, jaké si po válce prodělalo třeba Německo. Rusko se poté, co Putin přišel k moci, znovu stává říší zla. A ohrožuje svět."

3 komentáře:

  1. Já mám články pana Štětiny i paní Procházkové ráda, ale nevím, zda to v tomhle rozhovoru Jaromír Štětina nepřehnal. Nevím, zda je správné mluvit jen o hrozbách z Ruska. Vždyť Rusové dvakrát pomohli vyhrát světovou válku a v roce 1945 nás osvobodili (většinu republiky). Je to asi vše dost složité.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rád, Hanko, že se zajímáš o zahraniční politiku.

    OdpovědětVymazat
  3. O politiku se nijak moc nezajímám, tohle nechávám zatím na vás "starších". Zatím jsem ještě nikdy nemohla volit. Ale snažím se mít nějaký přehled.

    OdpovědětVymazat