Byl jsem zvedavy, jen co je pravda. Ale abych se vyhecoval, postupne jsem odkrajoval jednotliva chapadylka te dvaceticentimetrove zrudicky, a hlavicku jsem si nechal az na konec.
Jsa obeti technickeho vzdelani, me biologicke znalosti nejsou na prilis vysoke kvalitativni urovni. Takze pitva chobotnice pro me byla skutecnym poznanim.
Chobotnice nema v hlave nic. Je duta! A vnitrni povrch hlavicky je obalen takovym docela hnusnym slizem. Ze by jista varianta mozku?
Charles Bacon rekl: Skakani na trampoline mi pripomina skoky do vody. Jenom se ten skokan znovu a znovu vynoruje nad hladinu...
Řek bych že jsi asi nepitval hlavu ale plášťovou dutinu.
OdpovědětVymazatNo, tezko rict. Je pravda, ze ocicka nemela, a v animovanych filmech je miva...
OdpovědětVymazatTak jsem hledal na internetu, jak kuchat chobotnici a jediná stránka byla tahle. Ta moje chobotnice měla očička a pod očičkama chrupavčitou schránku s mozkem. A taky nějaké vnitřnosti, ale ty jsem vyhodil. I ten mozek - zbytek jde do polívky, tak jsem zvědavý - nechám si tuhle stránku otevřenou a napíšu, jaká byla...
OdpovědětVymazatJá furt nevím, co to bylo, ten sliz...
OdpovědětVymazatTak chobotnice je v pohodě - vařil jsem ji něco přes hodinu a je docela měkká - když děláte rybí polívku, tak rozhodně nezapomeňte na rybí bujón. Akorát se obávám, že se v Česku neprodává - buď na Slovensku nebo jinde v zahraničí. A byla dost levná - stála asi 0,3 Eura = 10 CZK. Takže pohoda.
OdpovědětVymazatMají jí u nás v Carefouru (Praha vršovice) 1 kg za 450 Kč...:( Taky jsem jí spatřil v tescu.
OdpovědětVymazat