Poslední článek

Vážení čtenáři, kvůli tragickým událostem, které postihly autora tohoto blogu, je toto úplně poslední nebo na dlouhou dobu poslední článek na Chininu.

Přesně tak začíná článek, který je naprogramován na pondělní ráno. Důvod je prostý: jedu do Prahy.

Tedy abych byl přesný: v sobotu ráno nasednu do svého auta a vyrazím do Prahy. Cesta bude dlouhá a nevlídná, nemám spolujezdce. Může se stát cokoliv.

Chraň bůh, abych naboural nebo byl nabourán. Požaduji klidné, milé a bystré řidiče v autech kolem sebe, krásné počasí bez náledí, námraz, sněžných bouří a podobných nesmyslů.

Ale hlavně: Potřebuji se neztratit! Na cestě mě čeká několik závažných momentů, kdy je potřeba správně odbočit, sjet z dálnice apod. Zvládnu to? Když jsem onehdá jel na nákup, pouhý kilometr a půl od mého bytu, cestou zpátky jsem sjel z cesty, aniž bych si toho všiml, a dostal jsem o pět kilometrů východněji, než jsem měl. To všechno jen kvůli jedné pro mě nesrozumitelné křižovatce.

Můj orientační smysl nemá při cestě do Prahy šanci, ani kdyby byla dálnice roubená šipkami. A to určitě není, roubené jsou chalupy, a po těch nepojedu.

Pokud dorazím v pořádku do Prahy, poznáte to. Pokud ne, poznáte to také.

Ale co, neztrácím naději. Když se ztratím, tak se najdu, ne? A proč bych se cestou do Prahy nemohl podívat po Hamburku?

1 komentář:

  1. No co, tak ti poradí nějaký milý beduín, že za tím velbloudem musíš doleva a kolem ropného pole, minout dvě křivé palmy a už tam budeš.

    OdpovědětVymazat