Občanská společnost se rozbila!

Tomu říkáte občanská společnost? Kde jsou ti aktivní jedinci, utvářející naše životní podmínky?

Kde jsou ty nadšenci, kteří v převlečení za jihočeské matky vymýšlejí logo pro naši sensační akci? Kde jsou ty hromady časopisů, ke kterým již nemáte citové vazby? Kde jsou ti odvážlivci, kteří jsou ochotni (aspoň na Vánoce) udělat dobrý a veselý skutek?

Já se tu snažím, pachtím, připravuju vystoupení patnáctičlenného orchestru, se kterým se budu muset v mém omezeném pražském čase několikrát sejít, abychom nazkoušeli nějaké ty vánoční koledy, protože náš happening před Řětězčiným domem musí mít odpich a šmrnc, a vy nic?! Ani nenapíše, že byste rádi přišli, ale musíte se cpát cukrovím?

A když už jsme u těch osobních výtek, jestlipak víte, že jsem dosud neobdržel ani jednu žádost o rozhovor?! To ENimENa nezajímá, jestli konzumujeme stejné drogy, slečnu z Neratovic v noci nebudí ze spaní, že neví, jestli jsem na gymnáziu nezažíval podobné příhody, Adamovi Javůrkovi je fuk, co zrovna poslouchám? Dvacetjednička je hluchá k tomu, co si myslím o papežovi? Ani Jiří Bureš se nezeptá, proč mám datum publikování na stejném místě jako 15 % významných českých blogů?

Tady už skutečně nezbývá než parafrázovat kolegu Howadoora: Ach, pán tomu říká občanská společnost... Pán je tak trochu prase.

8 komentářů:

  1. navrhuji, aby si vyšel už teď ven s konkrétním datem a plánem celé akce, včetně všech podrobností a to se pak průběžně upravovalo.

    OdpovědětVymazat
  2. ad [6]To je, co?! Taková speciální fíčurka na zakázku. Blíže viz http://chinin.bloguje.cz/0311archiv#16203

    OdpovědětVymazat
  3. Ju, mimochod, dotaz: jak jsi docílil zobrazování pořadového čísla komentáře? To mi asi někudy uniklo... /-:

    OdpovědětVymazat
  4. Když mě se mé COSMOgirl! a COSMPOLITANy nechtějí obětowat )-: Chci to zachowat pro sestru, aby se mě nemusela ptát na otázky typu "Na co jsou dobrý jahodowý kondomy apod." Ale esli chcete, tak přijet a zapět mohu (-:

    OdpovědětVymazat
  5. ad [3]No vidíš, a přitom je to jenom tím, že já nemám čas si tady s váma vykecávat. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Chinine, ačkoli tě nečtu nikterak cíleně (jakož i ostatní blogy), stále mě utvrzuješ: nevtíravá inteligence. Fakt klobouk dolů. Např. takový Staníček je jistě chytrý a schopný člověk, ale jak navrství ta svá Qanta zdevalvovaných slov, Žantovský otupen usíná...Zatímco Olmer to řekne v jednom odstavci, a je v tom všechno. S nadhledem, klidem, a vše je jasné.Seš dobrej, chlope...

    OdpovědětVymazat
  7. Já se ráda zúčastním, jen je tu takový malý problém... Mohlo by se stát, že mě při zkouškách utlučeš nasbíranými časopisy, neboť můj hlasový projev je velmi inspirující. Zpívat se odvažuji pouze při živelných pohromách, pokud možno v tisícičlenném sboru...

    OdpovědětVymazat
  8. já ten happening beru, ale musíme se před tím pořádně podívat, co to letos v čechách vyrostlo za luční byliny:-)

    OdpovědětVymazat