Kolejní rada? Žije...

Vím, psal jsem: Případ uzavřen. Ale není. Po krátké přestávce tu máme dokonce dvě bojové fronty.

Pokud nevíte, o co jde:



30. října Nechutné čachry s kolejní radou
3. listopadu Kauza kolejní rady pokračuje
2. prosince Kolejní rada: Případ uzavřen!


Jedna fungl nová bojová fronta se týká nových voleb do kolejní rady, které mají proběhnout ve středu 17. prosince. Zatímco poprvé byly volby vyhlášeny papírem o velikosti A4 vylepeným na vstupních dveřích, tentokrát se papír o polovičním formátu schovává kdesi na nástěnce. Nové volby údajně vyhlásil rektorát, ale zdá se, jako by někomu záleželo na tom, aby se o nich nikdo nedozvěděl. Pro jistotu ani není řečeno, kde budou volby probíhat.

Druhá fronta už je téměř osobní a týká se neplatné kolejní rady. Myslím si, že tento skvost v komentářích by neměl zůstat bez povšimnutí (otiskujeme v původním znění bez titulků):



09.12.2003, 09:47:12
Dobry den Pane Omler,
tak za prvé stará kolejní rada se novou kolejní radou nestala - má 5 nových členů. Výtky, které máte k průběhu voleb jsou pravdivé, ale o žádný komunistický způsob nešlo. Praktikovali jsme stejný způsob jako minulý rok a volby tímto způsbem probíhají i na ostaních kolejích...
K vašim výtkám mohu říci jen toto. Termín oo konání voleb do kolejní rady vysel na nástěnce místo 14-ti dnů týden.. Na tou už dokonce poukazoval slečna Kukalová hned po volbách. Bývalý předseda kolejní rady jí problém vysvětlil omluvil se a dal ji možnost rozhodnout o tom zda budou nové volby či nikoliv. Ona omluvu AKCEPTOVALA a pak si stěžuje někde do švýcarska a výslednkem jsou nové volby... Vůbec se to nemuselo řešit přes rektorát jen kdyby si slečna Koukalová stála za svými stanovisky hned po volbách a ne den potom psát anonym rektorovi.
Btw: proč jsi nevystoupil z anonymoity, když tě o to rektorát žádal a proč není ve tvém článku ani zmíňka o tom, že šlo o anonym....
S pozdravem Jan Antl


Uveďme tedy na pravou míru tento fakt: Bývalá kolejní rada měla devět členů, v neplatných volbách kandidovali tři z nich, všichni tři byli zvoleni. Nemám téměř nic proti těm, kteří už nekandidovali, ani proti těm, kteří byli zvoleni nově. Až na to, že se na té šaškárně podíleli.

Přiznání, že volby takto probíhaly i loni a že to takhle funguje i na ostatních kolejích (pravděpodobně myšleno na kolejích MU), je alarmující a měl by ho řešit rektorát. Mám pocit, že si budu brzy muset opět udělat výlet do Brna...

Pozdní vyhlášení voleb je samozřejmě pouze zástupným problémem. Volba byla nepřípustná především kvůli tomu, že kandidáti hlídali, kdo jak hlasuje, a sčítali si hlasy, a dále kvůli tomu, že každý volič před svou volbou viděl, jak volili ti před ním. Problémů bylo ještě víc, ale to už se opakuji.

Že slečna Kukalová akceptovala nějakou omluvu, to skutečně volby nečiní platnými. Nestěžovala si ona do Švýcarska, ale já ze Švýcarska. O údajné anonymitě jsem už psal (viz odkazy výše).

Sepsal jsem text, který vysvětloval, proč se konají nové volby, proč je dobré kandidovat a proč je dobré jít volit. Nechal jsem jej vylepit na příslušné koleji - a nevydržel tam ani den. Asi se nějakému anonymovi nelíbil.

Ach jo, jakou že má ten Zlatuška e-mailovou adresu?

(Mimochodem, vrbí se nějaký skandálek na Filosofické fakultě UK. Už skoro nestíhám o tom všem psát...)

1 komentář:

  1. Nenene, nic nepis o ff,Sehr gut:-) Jiank ja mrtva cmelak po striku biolita. jelen zabit mne. a vyckej do ct, to bude senat:-)

    OdpovědětVymazat