Mediální slovíčka

Na slovíčko, kolego...


Od té doby, co všichni známe pana poslance Kořistku, byl náš slovník obohacen o nevěrohodnost. Najednou jí mají v hubě všichni. Tenhle pán je nevěrohodný, tahle akce nevěrohodná, dokonce už se znevěrohodňuje. Už jenom zbývá, abychom přešli do domácího prostředí. Manželka ve výbuchu vzteku křičí na svého muže, že je nevěrohodný, tedy hodný nevěry, a přiznává tak nepřímo, že mu nasadila parohy.

Hermetika se skloňovala po povodních v roce 2002. Najednou se všechno hermeticky uzavíralo, někam do dveří si stoupnul esenbák a už z něj byl hermeťák. Při troše představivosti se tohle slůvko dalo naroubovat na vše. Hermeticky telefonovat, to asi bude bez odposlechů.

A konečně ještě na jedno slovo si vzpomínám. Přišlo tehdy od hada bratra Luxe. O jednom ze svých triků prohlásil, že je jistě legitimní. Najednou už se nedělily události a názory na dobré a špatné, ale na legitimní a nelegitimní, a - světe div se - legitimní byly všechny, i ty opoziční. Byli jsme jedna velká legitimní rodina. A když jsme si večer lehli do postele a nevěrohodně zavřeli oči, proběhl nám před hermeticky uzavřenýma očima celý náš legitimní život.

5 komentářů: