Požírač kytek opět na scéně

Otázka, která jistě všechny přepadla: Když já byl v Praze, kde byl Ludwig?

Ludwig měl také dovolenou, a to v jedné francouzské vesničce. Když potřebuju někam jet bez Ludwiga, hodím do placu (totiž do konference, kterou jsem založil za tímto účelem) dotaz, jestli by se snad nenašel někdo laskavý, kdo by Ludwigovi poskytl přístřeší.

Okamžitě se strhne bitva, jeden mi telefonuje, druhý píše mail a vysvětluje, že jej zača psát dřív než ten první začal vytáčet číslo, třetí pláče, že je to nespravedlivé, protože byl zrovna na obědě... Nejdelší reakční doba je zatím necelé dvě minuty. Tentokrát zvítězila Anna.

Když jsem se během minulého týdne Anny ptal, jak se jí žije s Ludwigem, odpověděla, že moc dobře, a dodala: i duzo je, i mruczy i zjadl mi jedna kitku. Ludwig je totiž na pokojové květiny expert. Zejména na ty, které si starostlivě pipláte několik let. Ludwig je během první prohlídky bytu zaměří, a pak se jim důkladně věnuje v době, kdy jste pryč.

Přijdete domu a zdá se vám, jako by vaše oblíbená květina byla taková průsvitná. Přijdete blíž a zjistíte, že ji napadla strašlivá neznámá choroba. Listy jsou velmi hustě perforovány jakýmsi tlustým špendlíkem. Ale to už přiběhne Ludwig, rozradostněn tím, jak oceňujete jeho práci, ještě jednou předvede, jak elegantně umí svými zuby perforovat listy, a než se stačíte vzpamatovat, všechny je uhryže těsně u stonku.

Dílo je dokonáno, Ludwig se smiřuje s tím, že od takového primitiva (totiž vás), který nedokáže patřičně zhodnotit jeho umělecké dílo, nebude pochválen, a jde spát.

Takže mi bylo jasné, že mi bude Ludwig hozen na krk co nejrychleji, protože žrout kytek zůstává vždy nepochopen. Když jsem ale s Annou včera domlouval předání, překvapila mě nesmělým dotazem: A nemohla bych si ho nechat ještě do zítřka? A dnes mě zapřísahala, abych se příště už obracel přímo na ni a rozhodně neposílal nic do konference.

Ludwiga jsem odvezl domů. Vyskočil z přepravky a znuděně se prošel naším bytem, ve kterém z ryze uměleckých důvodů nejsou žádné kytky.

1 komentář:

  1. a já myslel, že kočka Kráva, kterou lze spatřit v bytě u Tý Neznámý, je jediným antikvětinově orientovaným zvířetem:-)

    OdpovědětVymazat