Zůstal jsem nepochopen

Jako ostatně vždy

Včerejší třetí, předvčerejší druhá a předpředvčerejší první premiéra, stejně jako předchozí předpremiéry, mě utvrdily v tom, že jako umělec zůstanu nepochopen. Je to osud všech velkých géniů - doba byla předběhnuta a mstí se.

Herci pochopili, o tom žádná, ale ptám se, není to málo? Z popromítacích besídek vyplynulo, že v místech, kde se zasvěcení diváci váleli smíchy po zemi, nezasvěcení ztráceli linii příběhu, když se zasvěcení svíjeli v břišních křečích, nezasvěcení si vyměňovali zoufalé pohledy. Zase nová postava? Kdo to je? Proč tam je? Za jak dlouho přijde další?

Až když jsem jim po filmu odhalil alespoň několik kolouščích vrstev toho mnohovrstevnatého opusu, tvářili se, že by to mohlo být i zajímavé, pokud by to v tom filmu skutečně našli. Leč asi neuměli hledat. Budiž jim odpuštěno.

Při scéně, ve které Lobo dělá dřep, se Enimen ďábelsky rozchechtal, Tommaser si přestal mazat koule paštikou a Lobovi se nahrnulo do hlavy krve, že kdekoli jinde by se v něm nedořezal. Splaskni, prosil jsem ho, protože představa, že budu muset v zapůjčeném bytě utírat ze stěn krev, se mi až téměř nelíbila. Stačila ta paštika.

Ale svých patnáct minut studu si užil každý. A přestože to mnozí slibovali, nikdo nechtěl Koloušky vidět podruhé.

Na závěr mi Lobo doporučil, abych ve filmu změnil mezititulky. Musí být jednoslovné, opakoval umíněně. Asi má nějaké problémy v práci.

11 komentářů:

  1. musí být jednoslovné, a to výhradně Sex, Smrt, Šok, Láska a Tragédie! myslel jsem, že tohle už dávno víš:-)

    OdpovědětVymazat
  2. mě to bavilo... i když to bylo málo klipovité:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Klip umí každý, ale vystavět příběh s velkou amplitudou, to je kumšt...

    OdpovědětVymazat
  4. jen počkejte na mou zasvěceou recenzi! jen co zkouší MS ve vodním pólu, zkouškové a prázdniny, tak se do toho pustim. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jen počkejte na mou nezasvěcenou recenzi!

    OdpovědětVymazat
  6. Ale já se na to klidně podívám ještě jednou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Koule? Paštika? Krev? V méme bytě? Nezapomeň, že tu mám Ludwiga jako rukojmího!

    OdpovědětVymazat
  8. my máme taky rukojmí... dokonce dva.

    OdpovědětVymazat
  9. A co ti, kteří toto svěží dílko ještě neviděli, kdy budou mít možnost?

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se to víceslovné líbilo, svůj odvěký příběh lásky, msty a nenávisti jsem si v tom našla.:)

    OdpovědětVymazat
  11. mně se to líbilo... hlavně ty efekty! a trikové záběry... anebo ten jinotajný podtón scény na záchodcích... případně sugestivněimpresionistické milostné scény v parku...prostě je to něco, co docení i generace po nás... kde budou v tu dobu Spielbergovy příšery, kam se podějí rádobypsychologické frašky zapomenutelných jmen jako Forman, Svěrák nebo snad ten neuměl Hitchcock!

    OdpovědětVymazat