Víkend v Paříži

Mí čtenářové mi vždycky dobře poradili.

Ať už jsem mířil do Brna nebo do Amsterdamu (a následně jsem ten výlet zužitkoval poprvé, podruhé, potřetí a počtvrté trojnásobně).

A teď tedy do Paříže. Ubytování ještě nemám, vláček teževáček mi jede až zítra ráno. Oblečení už mám vybrané, beru si ten bílý oblek.

Ale kam jít? Kde se nasnídat, kde si nakoupit? Tyto otázky zůstávají otevřené.

10 komentářů:

  1. zaplavat do Seiny, říkám já. nebo aspoň zaplivat.

    OdpovědětVymazat
  2. Stylové by jistě bylo navštívit Rousseauovo museum :-) V Jardin de Luxembourg v části parku blízko Pantheonu hrají o víkendu v opravdovém hudebním pavilonu opravdové orchestry hudbu pro muže a ženy, kteří v bílých oblecích sedí na kovových židličkách a tráví čas odpočinkem. Je možno si o kousek dál u velké nádrže s vodotryskem půjčit od paní v boudičce za malý peníz lodičku a tu pak klacíkem prohánět vodou, ale nevím, zda je až tam slyšet orchestr.

    OdpovědětVymazat
  3. Vím o jednom sympatickém a levném hotýlku poblíž Gare de l'Est v živoucí a multietnické čtvrti :) a mají tam dobrý Kebab :)

    OdpovědětVymazat
  4. A slamáček potřebuju! Nevíte někdo, kde se dá v Paříži sehnat pěkný slamáček?

    OdpovědětVymazat
  5. já doporučuju fláknout sebou na trávu před katedrálu Trinité a koukat jí na věž. Pak si dojít do kavárny naproti a následně projít celou čtvrť až po stanici St. George. Pro mě to byl nejhezčí cíp Paříže. No a katedrála St. Sulpice v Latinský čtvrti samozřejmě taky doporučuji! Užij si to!

    OdpovědětVymazat
  6. Na trávu, proboha, v bílém obleku?!

    OdpovědětVymazat
  7. A jak jinak? Bílá je nudná a je na ní vidět každý flek. Doporučuji proto přibarvit oblek kromě trávy trochou červeného vína.

    OdpovědětVymazat
  8. ad perkele: A já myslela, že jsi říkala, že příště bydlíme někde jinde!?

    OdpovědětVymazat
  9. No na Montparnassu to ještě nemám zjištěné. Každopádně by tam našel spoustu inspirace pro dalsi filmy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Paříž není in! Zajeď do Sievres podívat se na původní kilogram!

    OdpovědětVymazat