Zemřela ČTK

Ve chvíli, kdy mají novináři pracovat rychle, nastává co? Nastává průser.

ČTK a Lidovky: "Letos na jaře dostala cenu Český lev za dlouholetý umělecký přínos českému filmu. Uvedl to internetový server iDnes."

iDnes: "Do bytu dorazil i synovec herečky, filmový architekt Jan Zázvorka, který se zhroutil." "V devadesátých letech se pak objevila v [...] romantické Kytici, či příběhu o stáří Babí léto."

13 komentářů:

  1. Ve věku 83 let zemřela dnes herečka Stella Zázvorková Praha 18. května (ČTK) - V Praze ve věku 83 let zemřela herečka Stella Zázvorková. Uvedl to internetový server iDnes. Lidé si ji pamatují z více než 50 divadelních a více než 180 filmových a televizních rolí. Letos na jaře dostala cenu Český lev za dlouholetý umělecký přínos českému filmu. hrm rot 181251 may Já nevím, co Ti na tomhle přijde achich ouvej?? ČTK to vydala dle mého správně.

    OdpovědětVymazat
  2. No samozřejmě, tahle opravená verze je správně. A?

    OdpovědětVymazat
  3. Jiná verze v ČTK nevyšla. Tohle byla vůbec první fleš. Teda mluvíme-li o ČTK servisu pro média, ne o nějakých českých novinách či kdovíjak se ten balast okolo jmenuje. A na tomhle mi nic "achich ouvej" nepřišlo. Takže jsem nepochopil, proti čemu je kritika směřována.

    OdpovědětVymazat
  4. O žádném servisu pro média nevím. Zveřejnily to Lidovky a není mi jasné, proč by tak nesmyslně strčili tu druhou větu až na konec odstavce. Takže hádám, že tvoje fleš byla až druhá fleš.

    OdpovědětVymazat
  5. :))) Napadl jsi ČTK, že prohodila pořádek vět. Ale já nenarazil v četce na jedinou zprávu, kde by to bylo přehozený. Takže průser při rychlé práci nastává u kolegů z Lidovek (kde mě to nepřekvapuje) a kteří to přehodili. Nikolivěk u ČTK. :) ta to měla správně.

    OdpovědětVymazat
  6. To opravdu věříš tomu, že kolegové z Lidovek v rámci rychlé práce místo obyčejného copy'n'paste začali prohazovat věty, a ještě se zapomněli pod článek podepsat?

    OdpovědětVymazat
  7. V případě Lidovek věřím naprosto všemu. Znám jejich editační politiku. :))) Prostě v ČTK to není. Mám před sebou jejich full servis a nikde jsem žádné takové zvěrstvo nenašel.

    OdpovědětVymazat
  8. A co je jednou ve full servisu, se už nedá editovat? Aby náhodou za ty klasické přehmaty ČTK nemohl ve skutečnosti vždycky nějaký jiný horlivec...

    OdpovědětVymazat
  9. Cokoliv ČTK vydá, mi do 3 sec. přijde do PC. A stejně jako ČRo jsou ty podmínky i u Lidovek. Takže pochybuju, že by ČTK vydala zprávu s chybou, během těch tří sekund si jí někdo z ČTK všiml, stáhl ji, opravil, a vydal znovu. :))) fakt pochybuju. Žádná zpráva ČTK - alespoň v našem systému - se nedá žádným způsobem editovat (tak, že by se měnil originál zprávy).

    OdpovědětVymazat
  10. To je teda bída, čemu má člověk v dnešním světě věřit? Možná ani mé předchozí nadávání na ČTK není spravedlivé!http://petr.olmer.cz/chinin/17161_itemhttp://petr.olmer.cz/chinin/72121_itemhttp://petr.olmer.cz/gramec/148976_item

    OdpovědětVymazat
  11. Lidovky jsou kreativní. :))) Někdy až ke škodě. Nezastávám se ČTK, že nevydává zprávy s chybama, ale v tomhle případě v tom vážně prsty nemá.

    OdpovědětVymazat
  12. Stela Zázvorková byla velmi vtipná.

    OdpovědětVymazat
  13. Stella vtipná byla velmi Zázvorková...

    OdpovědětVymazat